Dnes si predstavíme recept, pochádzajúci z ukrajinskej kuchyne. Tamojší majstri tento fantasticky chutný recept na pohánkové karbonátky pripravujú veľmi často. Jedlo je totiž v miestnych reštauráciách veľmi vyhľadávanou kulinársku pochúťkou.
Vy si môžete vďaka nášmu receptu pripraviť tento senzačný pokrm aj doma. Príprava je veľmi jednoduchá a všetci Vaši stravníci si ho veľmi rýchlo obľúbia.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
- 500 g mletého mäsa podľa chuti
- 150 g pohánky
- 2 vajcia
- 2 cibule
- 200 ml hotovej paradajkovej omáčky
- Podľa chuti soľ, korenie
- strúhanka
- Rastlinný olej na vyprážanie
Takto budeme postupovať:
- Pohánku uvaríme v osolenej vode. Mäso zmiešame s jednou, najemno nakrájanou cibuľou.
- Pridáme soľ, korenie, vajce a premiešame. Mäso zmiešame s pohánkou a premiešame.
- Zo zmesi vytvoríme guličky, ovály, alebo minibochánky. Nazvite podľa seba. Obalíme zo všetkých strán v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
- Druhú cibuľu nakrájame na drobné krúžky a osmažíme na oleji dozlatista.
- Zalejeme cibuľu hotovou paradajkovou omáčkou (ak sa Vám prieči kupovaná, pripravte si vlastné. Napr. Z paradajkového pretlaku, alebo samozrejme z čerstvých paradajok). Tak ako tak, pridáme k omáčke cesnak a obľúbené korenie.
- K omáčke pridáme aj mäsové guličky a spoločne varíme na miernom plameni 25 minut. Na záver ozdobíme čerstvými bylinkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na úžasné šťavnaté cibuľové karbonátky aj s Vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: t-brk.ru