Domáce cibuľové karbonátky z mletého mäsa s báječnou šťavnatou chuťou!

Dnes si predstavíme recept, pochádzajúci z ukrajinskej kuchyne. Tamojší majstri tento fantasticky chutný recept na pohánkové karbonátky pripravujú veľmi často. Jedlo je totiž v miestnych reštauráciách veľmi vyhľadávanou kulinársku pochúťkou.

Vy si môžete vďaka nášmu receptu pripraviť tento senzačný pokrm aj doma. Príprava je veľmi jednoduchá a všetci Vaši stravníci si ho veľmi rýchlo obľúbia.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 500 g mletého mäsa podľa chuti
  • 150 g pohánky
  • 2 vajcia
  • 2 cibule
  • 200 ml hotovej paradajkovej omáčky
  • Podľa chuti soľ, korenie
  • strúhanka
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Takto budeme postupovať:

  1. Pohánku uvaríme v osolenej vode. Mäso zmiešame s jednou, najemno nakrájanou cibuľou.
  2. Pridáme soľ, korenie, vajce a premiešame. Mäso zmiešame s pohánkou a premiešame.
  3. Zo zmesi vytvoríme guličky, ovály, alebo minibochánky. Nazvite podľa seba. Obalíme zo všetkých strán v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
  4. Druhú cibuľu nakrájame na drobné krúžky a osmažíme na oleji dozlatista.
  5. Zalejeme cibuľu hotovou paradajkovou omáčkou (ak sa Vám prieči kupovaná, pripravte si vlastné. Napr. Z paradajkového pretlaku, alebo samozrejme z čerstvých paradajok). Tak ako tak, pridáme k omáčke cesnak a obľúbené korenie.
  6. K omáčke pridáme aj mäsové guličky a spoločne varíme na miernom plameni 25 minut. Na záver ozdobíme čerstvými bylinkami.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na úžasné šťavnaté cibuľové karbonátky aj s Vašimi priateľmi! Určite si na nich  tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: t-brk.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.