Domáca torta SACHER: Maškrta s čokoládou, pripravená behom chvíľky s famóznou chuťou

Ak túžite upiecť tortu, z ktorého nezostane jediný kúsok, potom ste otvorili ten správny recept. Tomuto čokoládovému pokušeniu sa nič nevyrovná a je neprekonateľný.

Reklamy

Tento recept sa určite stane Vaším obľúbeným a budete sa k nemu radi vracať.

Uvidíte, že si ho každý zamilujete už po prvom ochutnaní a nikdy nebudete mať dosť.

Je proste dokonalý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 15 dkg masla alebo margarínu
  • 15 dkg cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 4 celé vajcia
  • 15 dkg čokolády
  • 25 dkg múky/ hladká
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice mlieka
  • 10 dkg mletých orechov
  • 20 dkg marhuľovej marmelády (náplň)

POLEVA

  • 15 dkg čokolády
  • 15 dkg masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozdelíme si bielka a žĺtka. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Potom zmiesime všetko okrem múky, snehu a kypriaceho prášku. Múku a kypriaci prášok pridávame postupne.
  2. Nakoniec zašľaháme opatrne sneh. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme asi 60 minút. Stupne určíte podľa skúseností s rúrou. Nechajte vychladiť na mriežke.
  3. Potom pozdĺžne rozrežte. Namažte na rez marmeládu. Priklopte späť aj vrchnú časť. Polevu pripravíte rozpustením čokolády, masla a pridaním rumu. Nalejte na tortu a pekne uhlaďte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.