Dokonalý nadýchaný veterník na plechu vhodný aj pre začiatočníkov: Jednoduchý recept!

Tento recept budete milovať. Ak milujete veterníky z cukrárne, určite neprestávajte čítať ďalej, lebo presne taký recept sme si dnes pre vás pripravili.

Reklamy

Vďaka tomuto receptu si pripravíte váš obľúbený veterník priamo doma.

Je krásne nadýchaný a chutí ešte lepšie, ako z cukrárne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 ml vody
  • 250 g margarínu
  • 250 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 8 vajec

Na náplň:

  • 7 lyžíc kr. cukru
  • 1 l mlieka
  • 3 bal. zlatého klasu
  • 250 g masla

voliteľné:

  • 2 bal. smotany na šľahanie
  • 2 bal. stužovača

Na vrch:

  • Karamelovú alebo čokoládovú polevu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravíme si odpaľované cesto. Na plameni si v hrnci s hlbším dnom vo vode rozpustíme margarín, pridáme múku a za stáleho miešania varíme.
  2. Vznikne nám hustá kašovitá hmota, ktorú varíme približne 5 minút, potom zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť – asi 10 minút. Ak si cesto preložíte do druhej nádoby, stačí aj 4-5 minút.
  3. Do cesta postupne ručným šľahačom vešleháme po jednom vajci. Vznikne nám krémovitá hmota, ktorú si rozdelíme na dve polovice. Na plech uložíme papier na pečenie, ktorý ľahko navlhčíme. Na papier natrieme jednu polovicu polovicu cesta – najlepšie to ide cukrárskym jazykom.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Po upečení ešte štvrťhodinku neotvárame rúru.
  5. Po upečení je cesto nerovnomerné, vyzerá ako vlny. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.
  6. Na krém si rozpustíme cukor kryštál na panvici. Keď je rozpustený, zalejeme ho asi 750 ml mlieka a miešame, aby sa mlieko spojilo s rozpusteným cukrom.
  7. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky a vlejeme do vriacej zmesi. Varíme, než zhustne hmota.
  8. Potom zložíme z plameňa. Necháme vychladnúť (občas premiešame) a zatiaľ si našľaháme zmäknuté maslo, ktoré po lyžičkách vmiešame do vychladnutého krému.
  9. Krém natrieme na jeden plát upečeného cesta. Zo smotany a stužovača si ušľaháme šľahačku a netrieme ju na krém. Prikryjeme druhým plátom upečeného cesta.
  10. Karamelovou polevu môžete použiť kupovanú, prípadne stačí aj rozpustená čokoláda. Pre domácich karamelovú polevu, tak ako pri príprave krému si rozpustite cukor a následne pridajte mlieko.
  11. Nakoniec za stáleho miešania pridáme do zmesi aj práškový cukor a varíme, kým na nevznikne hnedá jednotná hmota,

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.