Do obyčajnej konzervy som vložila kuracie mäso. Za hodinu som mala kráľovský pokrm, ktorý sa nedá zohnať v žiadnom supermarkete!

Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút vášho života? Potom si vyskúšajte urobiť kuraciu šunku v plechovke! Znie to trochu nezvyčajne, ale v skutočnosti to bude lahôdka.

Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne.

Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

600g kuracích pŕs
1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
1 polievková lyžica želatíny
2 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie (podľa chuti)

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.

2) Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho nití, dajte do plechovky a dobre pritlačte.
plechovka-maso2

3) Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút (závisí to aj na vašej rúre). Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.

4) Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte do chladničky na 12 hodín.

Domáca pochúťka je pripravená!

Ak sa vám recept páči, podeľte sa s ním aj s vašimi priateľmi.

Prajeme Vám dobrú chuť

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku receptyodbabky.sk , pre nové recepty na každý deň.

zdroj: myjsmezeny.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.