Do hodinky si môžte doma vyrobiť tu najchutnejšiu mozzarellu, akú ste kedy jedli: Takto jednoducho!

Milujete tento syr a vedeli by ste ho jesť každých 5 minút v rôznych dávkach, dokiaľ by vám nebolo zle? No a možno to tak nie je, ale aj tak vás zaujíma, ako sa dá skvelý syr urobiť doma…

V nasledujúcom recepte vám ukážeme, ako jednoducho sa dá urobiť chutný a čerstvý syr u vás doma za menej ako hodinu práce. Samozrejme, nie je to 5 minútový recept, ale syr sa jednoducho za tak krátku dobu urobiť nedá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • polovica čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
  • rastlinné syridlo
  • približne 4 litre plnotučného mlieka
  • jednu čajovú lyžičku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Kyselinu citrónovú rozpustíte v jednej štvrtine pohári s vodou a v druhom pohári si v takom istom množstve vody rozpustíte rastlinné syridlo. Ďalej nalejte mlieko do hrnca a v mierne rozohriatom mlieku premiešajte zmes z kyseliny citrónovej. Mlieko pomaly miešajte približne pri teplote 30 ° C. Vôbec sa neľakajte, keď sa vám začne mlieko zrážať.
  • Ďalším krokom bude pridanie rastlinného syridla. Keď mlieko dosiahne teplotu 40 ° C, hrniec prikryjete a necháte ho odpočívať po dobu 5 minút. Kým čakáte, môžete si pripraviť ďalší hrniec s vodou, ktorú privediete k teplote okolo 90 ° C. Všetky teploty okrem vody, môžete zmerať bežným teplomerom. V hrnci už môžete vidieť, ako sa srvátka začala oddeľovať. Pokiaľ má však stále žltkastú farbu, nechajte ho ešte chvíľu stáť.
  • Ak už bude mať syr mliečnu farbu, môžete ho scediť napríklad pomocou sitka.
  • Scedený syr v sitku sa umiestni do druhého hrnca s vodou, ktorá by mala mať teplotu okolo 60 ° C, a necháte ho tam odpočívať po dobu piatich minút.
  • Po piatich minútach syr preklopíme na drevenú doštičku. Dávajte si však pozor, stále bude horúci. Keď trošku vychladne, mierne ho osoľte a premiešajte. Bude to vyzerať ako miesenie cesta, syr sa však stiahne a vznikne z neho lesklá kôpka.

Syr môžete následne vytvarovať do guličiek, ako sa predáva v obchode, alebo si ho necháte takto v celku.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: napadynavody.cz

One Comment on “Do hodinky si môžte doma vyrobiť tu najchutnejšiu mozzarellu, akú ste kedy jedli: Takto jednoducho!”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.