Cukrárske ľadové kocky so smotanou: Výborná maškrta, ktorej nikdy nie je dosť!

Ak patríte medzi milovníkov nadýchaných a krémových dezertov, potom nesmie Vášmu záujme ujsť tento recept.

Je neuveriteľne krémový, vzdušný, nadýchaný a s minimom piškótového základu.

Korpusová vrstva je naozaj tenká.

Reklamy

Ale bohatá vrstva krému Vás dostane do kolien.

Je naozaj úžasný. Veľmi ľahký a príjemný, nielen napr. V lete. Na tejto dobrote si proste musí pochutnať naozaj každý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto
– 6 vaječných bielkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 6 lyžíc polohrubej múky

Náplň
– 6 vaječných žĺtkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 3 lyžice hladkej múky
– 2 vanilkové pudingy
– 1 l mlieka
– 250 g masla

Navrch
– 1 l smotany na šľahanie
– 1 vanilkový cukor
– Kakao na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z bielkov ušľaháme sneh a pridávame po lyžiciach cukor. Ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridávame pomaly múku. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.
  2. Potom si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.
  3. V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovou hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo.
  4. Tento krém rozotrieme na korpus a dáme chladiť do chladničky.
  5. Nakoniec vyšľaháme šľahačku a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme vrstvu krémovú.
  6. Zasypeme kakaom. Najlepšie je dezert chladiť cez noc.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.