Čokoládový “Vlnkáč” je jeden skvost: Jeho tvarohovo-vanilkový krém je neskutočným pokušením

Zdieľať na Facebooku

Keď sa povie čokoládová torta  veľa z Nás si ihneď vybaví niekoľkoposchodovú tortu zdobenú vrstvami krému a kombináciu niekoľkých druhov čokolády dohromady. Príprava takých tort je však veľmi náročná.

Reklamy

Existujú však aj veľmi jednoduché torty, ktoré Vás očaria svojou čokoládovou chuťou.

Vyskúšajte napríklad následujúci recept, ktorý s čokoládou spája aj tvarohovú vrstvu a vytvára tak zaujímavú chuťovú aj vizuálnu kombináciu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Zloženie čoko vrstvy

  • 100 g čokolády
  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 100 g múky / hladká
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • Pol lyžičky prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkovej esencie
  • štipka soli

Tvarohová vrstva:

  • 200 g tvarohu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vajce
  • 1 balenie vanilkovej esencie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Čokoládu nalámte a roztavte spoločne s maslom. Vyšľahajte vajcia s cukrom a soľou a zmiešajte s čokoládovou zmesou. Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva a pridajte do zmesi.
  • Zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor a vanilku. Na dno formy vložte čokoládové cesto a naň vrstvu cesta tvarohového, potom vrstvy opakujte. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 30-40 minút a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.