Čokoládové rezy s nadýchaným cestom a jemným vanilkovým krémom!

Medzi domácimi zákuskami y sú väčšinou veľmi obľúbené všelijaké rezy. Preto aj tento recept sa zameriava práve na ne. Osvedčené spojenie nadýchaného cesta, jemného krému a polevy proste nesklame!

Ak teda radi pripravujete rôzne sladkosti, tento recept určite vyskúšajte. Cukrový sirup dáva rezom skvelú sladkú chuť a ak chcete, môžete pridať tiež nejaké sezónne ovocie zo svojej záhradky.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 100 g cukru
  • 5 vajec
  • 50 g múky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli

zloženie sirupu

  • 250 g cukru
  • 250 ml vody

zloženie krému

  • 1 l mlieka,
  • 6 lyžíc múky,
  • 100 g cukru,
  • 3 vrecúška vanilkového cukru,
  • 2 lyžice mäkkého masla.

zloženie polevy

  • 180-200 g tmavej čokolády,
  • 50 ml oleja.

Takto budeme postupovať:

  • Pripravte cesto: zmiešajte vaječné bielky s cukrom a jednotlivo pridávajte žĺtky. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao a potom vmiešajte do vaječnej zmesi. Vložte cesto do plechu s papierom na pečenie. Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
  • Pripravte sirup: vložte vodu a cukor do hrnca a varte po dobu 10 minút, nalejte horúci sirup na cesto.
  • Pripravte krém: zmiešajte múku a cukor v miske, potom pomaly pridávajte mlieko a dobre miešajte. Zahrejte zmes a počkajte, až zhustne. Po vychladnutí pridajte vanilkový cukor a maslo a dobre premiešajte. Potom, čo cesto vstrebá sirup, pridajte krém, uhlaďte ho a nechajte vychladnúť.
  • Pripravte polevu: Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli a zmiešajte ju s olejom. Výslednú polevou ozdobte vrchol torty. Potom nechajte celý zákusok cez noc v chladničke a pred podávaním nakrájajte.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.