Čokoládová lahodná roládka “BANÁNKA”: Chutí famózne!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, na ktorú sa vždy tešia všetci hostia.

Reč je o banánovej roláde, ktorá chutí skutočne famózne.

Pripravte ju sebe a svojej rodine a uvidíte, že si ju zamilujete!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 vajíčok
  • 120 gramov práškového cukru
  • 40 gramov kakaového prášku
  • 1 lyžicu polohrubej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

  • jedno vajce
  • 40 gramov pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 250 mililitrov mlieka
  • 200 gramov masla
  • 200 gramov práškového cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • lyžicu kakaového prášku
  • dva zrelé banány.

Poleva:

  • 150 gramov horkej čokolády
  • 50 gramov masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov, z ktorých vyšľahajte tuhý sneh. Potom vo väčšej mise zmiešajte do peny vaječné žĺtky s práškovým cukrom, pridajte kakaový prášok, polohrubú múku a kypriaci prášok. Všetky suroviny dobre premiešajte, vznikne vám tak polotekuté a hladké cesto.
  • Nakoniec zakomponujte aj bielkový sneh jemnými ťahmi, aby bolo cesto krásne nadýchané. K ruky si následne vezmite plech vystlaný papierom na pečenie a vlejte do neho pripravené cesto. Rovnomerne ho rozprestrite a dajte piecť do rúry na približne 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Než sa korpus upečie, pustite sa do krémovej náplne.
  • Krém pripravíte tak, že si uvaríte s pudingovým práškom mlieko, pridáte práškový a vanilkový cukor a miešate do zhustnutia. Potom odstavíte z platne a necháte vychladnúť. Nakoniec ešte zakomponujete do zmesi zmäknuté maslo. Vzniknutý vanilkový krém rozdeľte na dve polovice a tú druhú ochuťte kakaovým práškom.
  • Keď sa korpus upečie, nechajte ho chvíľu vychladnúť a potom na neho navrstvite po celej ploche vanilkový a tiež čokoládový krém. Na ten položte olúpané banány a piškótu opatrne zrolujte. Hotovú roládu umiestnite na veľkú tácku a prelejte čokoládovou polevou. Pred podávaním ju nechajte stuhnúť v chladničke.
Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: mesterszakacs.hu,  receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10935

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.