Chutný makový koláčik so slivkami alebo iným ovocím: Láska na prvé sústo!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne báječný receptík na makový koláčik s ovocím, ktorý nemá chybu. Bola to doslova láska na prvé sústo a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ho pripravíme opäť.

Vyskúšajte tiež túto dobrotu, zaručene nebudete ľutovať!

Čo budeme potrebovať…

Ingrediencie:

Reklamy

Na náplň budeme potrebovať:

  • 500 ml mlieka (2 šálky)
  • 125 g cukru (2/3 šálky)
  • 300 g maku (1 a 1/2 šálky)
  • 60 g medu (3 lyžice)
  • 2-3 lyžice mäkkej pšeničnej krupice
  • 150 g masla (2/3 šálky)
  • Citrónová kôra (podľa chuti)
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru
  • 2 vajcia

Na cesto budeme potrebovať:

  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g cukru (1/2 hrnčeka)
  • 100 ml mlieka (1/3 šálky)
  • 125 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
  • 400 g hladkej múky (3 a 1/3 hrnčeka)
  • 1 lyžička škorice
  • 4 lyžičky prášku do pečiva

Na polevu budeme potrebovať:

  • 1,5 kg sliviek alebo iného ovocia
  • 50 g cukru (1/4 šálky)

Pokyny na pečenie:

  • Pečte: 180 °C počas 35 minút na hornom/spodnom ohni
  • Plech na pečenie: 35 x 40 cm

Takto budeme v príprave postupovať:

  1. Náplň: Do hrnca nalejte mlieko, pridajte cukor, mak a med. Varte na miernom ohni a za stáleho miešania postupne pridávajte mäkkú pšeničnú krupicu. Miešajte a varte na miernom ohni, kým náplň nezhustne. Potom pridajte maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu z 1/2 citróna a nastrúhaný čerstvý zázvor. Dôkladne premiešajte a nakoniec pridajte rozklepné vajcia. Zmes prelejte do misy.
  2. Cesto: V miske kuchynského robota umiestnite nízkotučný tvaroh, pridajte cukor, mlieko, olej a postupne pridávajte zmiešanú múku so škoricou a práškom do pečiva. Vypracujte cesto.
  3. Pripravené cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30 x 40 cm a vyhladíte ho valčekom. Potom nanesiete makovú náplň a pekne ju rozotrite. Slivky rozkrojte na štvrtiny a usporiadajte ich vedľa seba na náplň. Posypte ich cukrom.
  4. Pečte v predhriatej rúre počas 35 minút pri 180 °C.
  5. Po upečení podávajte s láskou, veľkou chuťou a radosťou.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež tieto dobroty:

Bude vám stačiť múka, vajcia a čokoláda a takto jednoducho pripravíte výbornú maškrtu!

Jablkovo-orechová babičkina buchta, na ktorú sme si recept museli pripnúť hneď na chladničku!Mňamka!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.