Receptov na vynikajúce dezerty nie je nikdy dosť, a preto si môžete do zbierky zaradiť ten, ktorý Vám práve prinášame.
Jedná sa o skvelú inšpiráciu pre každého, kto rád pečie alebo konzumuje sladké dezerty.
Skúste si pripraviť tieto originálne kornútky s krémom dvoch chutí. Iste si pochutnáte Vy, aj návšteva.
V horúcich letných dňoch môžete vymeniť krém za osviežujúci kopček zmrzliny, alebo ovocie.
Reklamy
zloženie cesta
- 300 g múky/ hladká
- 200 g masla
- 100 g cukru
- 1 žĺtok
- 1 balíček vanilkového cukru
- citrónová kôra z polovice citróna
- 1 čajová lyžička prášku na pečenie
zloženie krému
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 balenia čokoládového pudingu
- 2 šálky vanilkového cukru
- 350 g cukru
- 1 liter vody alebo mlieka
- 9 vaječných bielkov
Takto budeme postupovať:
- Najprv zmiešajte suché prísady a potom pridajte maslo, nakoniec pridajte žĺtok a dobre premiešajte. Cesto zabaľte do fólie a nechajte hodinu odpočívať v chladničke. Nakrájajte cesto na kusy, vyvaľkajte je a narežte ich na dlhé tenké pruhy.
- Každý prúžok zatočte do tvaru kornútku a pečte pri strednej teplote približne 10 minút.
- Uvarte oba pudingy v mlieku s cukrom podľa návodu a potom do nich rovnomerne rozdeľte vanilkový cukor a vyšľahané bielky.
- Kornútky naplňte pudingom a nechajte stuhnúť v chladničke.
Páčil sa Vám tento recept? Nezabudnite dať LIKE na Facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: egyenesben.com