Chutné plnené kornútky s vanilkovým a čokoládovým pudingom: Pripravujeme si ich doma už vlastne pravidelne!

Receptov na vynikajúce dezerty nie je nikdy dosť, a preto si môžete do zbierky zaradiť ten, ktorý Vám práve prinášame.

Jedná sa o skvelú inšpiráciu pre každého, kto rád pečie alebo konzumuje sladké dezerty.

Skúste si pripraviť tieto originálne kornútky s krémom dvoch chutí. Iste si pochutnáte Vy, aj návšteva.

V horúcich letných dňoch môžete vymeniť krém za osviežujúci kopček zmrzliny, alebo ovocie.

Reklamy

zloženie cesta

  • 300 g múky/ hladká
  • 200 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie

zloženie krému

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 2 balenia čokoládového pudingu
  • 2 šálky vanilkového cukru
  • 350 g cukru
  • 1 liter vody alebo mlieka
  • 9 vaječných bielkov

Takto budeme postupovať:

  1. Najprv zmiešajte suché prísady a potom pridajte maslo, nakoniec pridajte žĺtok a dobre premiešajte. Cesto zabaľte do fólie a nechajte hodinu odpočívať v chladničke. Nakrájajte cesto na kusy, vyvaľkajte je a narežte ich na dlhé tenké pruhy.
  2. Každý prúžok zatočte do tvaru kornútku a pečte pri strednej teplote približne 10 minút.
  3. Uvarte oba pudingy v mlieku s cukrom podľa návodu a potom do nich rovnomerne rozdeľte vanilkový cukor a vyšľahané bielky.
  4. Kornútky naplňte pudingom a nechajte stuhnúť v chladničke.

Páčil sa Vám tento recept? Nezabudnite dať LIKE na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: egyenesben.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.