Chuti ešte lepšie ako bábovka: Táto babičkina maškrta nemá chybu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláč, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • 8 vajec
  • 12 lyžíc hladkej múky
  • 16 lyžíc cukru
  • 8 lyžíc oleja
  • 8 lyžíc mlieka
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 esencia rumu
  • 1 esencia citróna
  • 100 g jemne nasekaných vlašských orechov

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Postupným miešaním do nich zapracujte cukor. Potom pridajte žĺtky, mlieko, olej a všetko vyšľahajte do hladkej hmoty. Nakoniec pridajte preosiatu múku a stierkou všetko dôkladne premiešajte. Vzniknuté cesto si rozdeľte na dve časti. Do tej prvej pridajte citrónovú arómu alebo nastrúhajte citrónovú kôru.
  2. Do druhej polovice cesta pridajte rumovú arómu a kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach mlieka. Vyšší plech alebo pekáč si vyložte papierom na pečenie. Najskôr naň nalejte svetlé cesto. Potom opatrne lejte to kakaové. Obe zmesi spoločne vytvoria mramorový efekt. Teraz všetko ešte zasypte nasekanými vlašskými orechmi a dajte piecť.
  3. Rúru predhrejte na 180°C a buchtu pečte približne 20 minút. Po dopečení vyberte z rúry, nechajte ju vychladnúť a na záver ju ešte posypte preosiatym práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Fajnové jedlíčko len z jedného pekáča: Takéto recepty zbožňujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.