Chlebíčky už ani nepripravujem, toto je oveľa lepšie: Slaná FIT roláda, ktorú stačí nakrájať a máte hotovo

Hľadáte inšpiráciu , čo pripraviť na večeru, alebo ako zaujímavé pohostenie pre návštevu?

Môžete prekvapiť vynikajúcu zeleninovú roládu s vajcom.

Zelenina je skvelá, zdravá a iste poteší všetkých stravníkov.

Reklamy

Táto roláda je teda nielen zdravá, ale aj úžasne jemná a chute k sebe dokonale ladia. Jedná sa o nízkokalorický pokrm , takže si pochutnajú aj tí, ktorí si strážia váhu.

Tento recept je jednoducho úžasne všestranný.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 2 mrkvy
  • 3 zemiaky (strednej veľkosti)
  • 1 zväzok kôpru
  • 200 g konzervovaného hrachu
  • 20 g želatíny
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 3-4 polievkové lyžice tučné kyslej smotany
  • 6-7 polievkových lyžíc. majonézy
  • 1 polievková lyžica. horčica
  • 1 pohár zeleninového vývaru
  • trochu čierneho mletej korenia
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Umyte zeleninu a olúpte ju. Varte zemiaky a mrkvu v slanej vode. Potom nakrájajte na malé kocky a vložte do 1 šálky teplého vývaru. Jemne nakrájajte kôpor a zmiešajte ho s citrónovou šťavou, pridajte k zelenine. Želatínu zmiešajte s majonézou, kyslou smotanou, horčicou, korením a soľou. Všetky zložky dôkladne premiešajte dohromady, kým nie sú spojené.
  • Vajcia uvarte natvrdo.
  • Natiahnite potravinovú fóliu a na ňu navrstvíme polovicu celej zmesi. Do stredu položte uvarené vajcia a pridajte zvyšnú zmes zeleniny a majonézy.
  • Nakoniec zabaľte roládu a nechajte ju v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny.

Pred podávaním nakrájajte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarka.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.