Chlebíčky už ani nepripravujem, toto je lepšie: Slaná ŠTRÚDĽA- Stačí nakrájať a máte hotovo, hostia pýtali okamžite recept!

S poklesom vonkajších teplôt sa od ľahších jedál a šalátov zase väčšina z nás vracia k teplým obedom  a niekedy aj večeriam. Pripraviť si výdatné teplé jedlo je jednou zo zaručených metód, ako si spríjemniť deň.

To sa Vám bude určite hodiť do nadchádzajúceho sychravého počasia, ktoré prinesie jar.

Na večer si môžete ľahko pripraviť napríklad tento slaný štrúdľus obľúbenou náplňou s príchuťou pizze.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g múky/ hladká
  • 30 g droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 300 ml mlieka
  • 80 ml oleja

náplň

  • 150 g údeného syra
  • 200 g syra
  • 300 g šunky alebo akéhokoľvek salámy
  • 1 veľká šálka kyslej smotany
  • slanina
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 balenie kukurice
  • tymián

Takto budeme v recepte postupovať:

Rozmiešajte 1 vajce v 100 ml mlieka, pridajte droždie a nechajte 10 minút stáť, pridajte cukor a soľ. Zmiešajte múku s vajcami, pridajte kvasnicovú zmes, olej a dobre premiesime cesto. Podľa potreby pridajte múku a mlieko. Cesto zakryte a nechajte kysnúť jednu hodinu na teplom mieste. Potom rozdeľte cesto na dve rovnaké časti a každú vyvaľkáme. Zmiešajte kyslú smotanu s cesnakom a tymianom a natrite touto zmesou obe časti cesta. Všetky ostatné prísady náplne nakrájajte na kúsky a navrstvite na obe časti cesta. Potom zabaľte dva štrúdle a položte ich na plech s papierom na pečenie. Pomažte rozšľahaným vajcom a pečte pri 180 stupňoch po dobu 30 minút. Podávajte teplé alebo studené.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: ezszuperjo.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.