Budete potrebovať len 2 jablká a 1 vajce a vykúzlite výborný koláčik, na ktorom fičíme celú jeseň!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom jablkovom koláči.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 60 g masla
  • 60 g cukru
  • Štipka soli
  • 1 vajce
  • 2 lyžice pomarančového džúsu

Na náplň budeme potrebovať:

2 stredne veľké jablká
citrónová šťava z polovice citróna
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica cukru
1 polievková lyžica marhuľového džemu
škorica podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

Ako prvú si pripravte náplň do koláča. Je potrebné olúpať jablká a nakrájať na kocky. Potom ich zalejete citrónovou šťavou, posypete cukrom a škoricou, pridáte maslo a na miernom ohni povaríte do mäkka.
Potom do jablčnej zmesi pridáte marhuľový džem, premiešate a ešte pár minút povaríte. Nechajte vychladnúť.
Teraz sa pustíte do cesta. Vajcia našľaháte s cukrom do peny. Pridáte maslo a pomarančový džús a premiešate. Po častiach budete pridávať múku s práškom do pečiva. Vypracujete hladké cesto.
Cesto rozdelíte na 2 polovice. Jednu vyvaľkáte do obdĺžnika (najlepšie na papieri na pečenie) a druhú necháte zmraziť na dobu 30 minút.
Na rozvaľkané cesto rozotrite jablčnú náplň a na ňu postrúhate druhá časť cesta.
Takto pripravený jablkový koláč prenesiete na plech.
Rúru vyhrejete na teplotu 180 °C a koláč v nej upečiete po dobu 20 minút.
Upečený koláč necháte vychladnúť a môžete ho podávať. Určite vás prekvapí jeho jablčná chuť s pomarančovou a marhuľovou príchuťou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj:postila.ru

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Skvelý, linecký koláčik s džemom: Babičkina špecialitka, ktorú zbožňujeme!
Babičkin poctivý, slivkový koláč: Tento recept je doslova poklad!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.