Ak sa blíži návšteva a potrebujete rýchlo pripraviť jednoduchý koláč, dnešný recept je pre vás ideálny. Ukážeme vám, ako pripraviť dvojfarebný koláč so čokoládovými lupienkami.
Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, aj ten, kto ešte len začína v kuchyni!
My sme si ho okamžite zamilovali!
Ingrediencie:
Reklamy
Pre čokoládové cesto:
- 250 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 200 g cukru
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky (1¼ hrnčeka)
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g vlašských orechov
Pre svetlé cesto:
- 180 g masla
- 220 g hnedého cukru (1 šálka + 2 lyžice)
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka (3/4 hrnčeka + 1 lyžica)
- 320 g hladkej múky (2⅔ šálky)
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 150 g čokoládových lupienkov / cukríkov (3/4 šálky + 2 lyžice)
Pokyny na pečenie:
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Použite plech na pečenie o rozmeroch 28 cm x 18 cm, vysteľte ho papierom na pečenie.
Takto budeme v recepte postupovať:
- V miske roztopíme horúcu čokoládu s maslom, buď na pare alebo v mikrovlnnej rúre. Necháme ju trochu vychladnúť a potom ju prelejeme do nádoby na kuchynský robot. Pridáme cukor a šľaháme. Postupne pridáme rozklepnuté vajcia a hladkú múku, prípadne prášok do pečiva, a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy. Dostaneme tak čokoládové cesto.
- Pripravené čokoládové cesto nalejeme do pripraveného plechu s papierom na pečenie, rovnomerne ho rozotrieme a uhlaďte.
- V druhej miske kuchynského robota dáme maslo, pridáme práškový cukor a postupne pridávame rozklepnuté vajcia. Potom striedavo pridávame hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec pridáme čokoládové lupienky a dobre premiešame. Dostaneme svetlé cesto.
- Svetlé cesto rovnomerne rozotrieme na čokoládové cesto v plechu.
- Pečieme v predhriatej rúre po dobu 75 minút pri 175 °C.
Video recept:
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Vyskúšajte tiež tieto chutné recepty:
Pudingové „FAJNÉ REZY“ s kyslou smotanou a skvelou chuťou
Tvarohový závin s veľmi jednoduchou prípravou: Toto je skutočný poklad medzi všetkými receptami.