Bude vám stačiť múka, vajcia a čokoláda a takto jednoducho pripravíte výbornú maškrtu!

Ak sa blíži návšteva a potrebujete rýchlo pripraviť jednoduchý koláč, dnešný recept je pre vás ideálny. Ukážeme vám, ako pripraviť dvojfarebný koláč so čokoládovými lupienkami.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, aj ten, kto ešte len začína v kuchyni!

My sme si ho okamžite zamilovali!

Ingrediencie:

Reklamy

Pre čokoládové cesto:

  • 250 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 150 g hladkej múky (1¼ hrnčeka)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g vlašských orechov

Pre svetlé cesto:

  • 180 g masla
  • 220 g hnedého cukru (1 šálka + 2 lyžice)
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka (3/4 hrnčeka + 1 lyžica)
  • 320 g hladkej múky (2⅔ šálky)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 150 g čokoládových lupienkov / cukríkov (3/4 šálky + 2 lyžice)

Pokyny na pečenie:

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Použite plech na pečenie o rozmeroch 28 cm x 18 cm, vysteľte ho papierom na pečenie.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V miske roztopíme horúcu čokoládu s maslom, buď na pare alebo v mikrovlnnej rúre. Necháme ju trochu vychladnúť a potom ju prelejeme do nádoby na kuchynský robot. Pridáme cukor a šľaháme. Postupne pridáme rozklepnuté vajcia a hladkú múku, prípadne prášok do pečiva, a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy. Dostaneme tak čokoládové cesto.
  2. Pripravené čokoládové cesto nalejeme do pripraveného plechu s papierom na pečenie, rovnomerne ho rozotrieme a uhlaďte.
  3. V druhej miske kuchynského robota dáme maslo, pridáme práškový cukor a postupne pridávame rozklepnuté vajcia. Potom striedavo pridávame hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec pridáme čokoládové lupienky a dobre premiešame. Dostaneme svetlé cesto.
  4. Svetlé cesto rovnomerne rozotrieme na čokoládové cesto v plechu.
  5. Pečieme v predhriatej rúre po dobu 75 minút pri 175 °C.

Video recept:

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Vyskúšajte tiež tieto chutné recepty:

Pudingové „FAJNÉ REZY“ s kyslou smotanou a skvelou chuťou

Tvarohový závin s veľmi jednoduchou prípravou: Toto je skutočný poklad medzi všetkými receptami.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.