Cheesecake sa radí k najobľúbenejším dezertom po celom svete, a preto sa aj u nás pravidelne objavujú recepty na rôzne varianty. Niektoré sú jednoduché a lacné, niektoré na parádu a niečo extra.
Dnešný recept na cheesecake je opäť mierne odlišný, ale tentoraz sa to netýka krému, ale cesta a celého základu zákusku. Pripravte si tento vynikajúci kysnutý cheesecake a posúďte sami, ako je výborný!
Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Reklamy
- 1 šálka mlieka
- 1 balíček kvasníc (50 g)
- 1/2 lyžičky soli
- 3-4 polievkové lyžice cukru
- 1 vajce
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- približne 4 šálky múky
- 750 g tvarohového syra
- 2 vajcia
- cukor podľa chuti
- 2-3 lyžičky vanilkového cukru
- konzervované broskyne
Takto budeme postupovať:
- V teplom mlieku rozpustíme kvasnice. Oddelene zľahka premiešajte vajíčko a cukor, pridajte soľ a zmiešajte s mliekom a kvasnicami. Všetko premiešajte a postupne pridajte múku. Potom pridajte olej. Cesto prepracujte rukami po niekoľko minút a potom ho zakryte utierkou a nechajte v chladničke po dobu 1 hodiny.
- Keď cesto v chladničke vykysne, v žiadnom prípade ho nemiešajte. Okamžite ním naplňte formu.
- Pripravte tvarohovú náplň: Zmiešajte tvaroh s vajcami a cukrom, pridajte vanilkový cukor a broskyne nakrájané na kúsky. Túto náplň pridajte na cesto a pečte pri 180 stupňoch, kým nebude cheesecake pripravený. Môže podávať s kompotovanými broskyňami ako ozdobou.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: ok.ru