Broskyňový cheesecake z kysnutého cesta pripravený za pár minút!

Cheesecake sa radí k najobľúbenejším dezertom po celom svete, a preto sa aj u nás pravidelne objavujú recepty na rôzne varianty. Niektoré sú jednoduché a lacné, niektoré na parádu a niečo extra.

Dnešný recept na cheesecake je opäť mierne odlišný, ale tentoraz sa to netýka krému, ale cesta a celého základu zákusku. Pripravte si tento vynikajúci kysnutý cheesecake a posúďte sami, ako je výborný!

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • 1 šálka mlieka
  • 1 balíček kvasníc (50 g)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3-4 polievkové lyžice cukru
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • približne 4 šálky múky
  • 750 g tvarohového syra
  • 2 vajcia
  • cukor podľa chuti
  • 2-3 lyžičky vanilkového cukru
  • konzervované broskyne

Takto budeme postupovať:

  1. V teplom mlieku rozpustíme kvasnice. Oddelene zľahka premiešajte vajíčko a cukor, pridajte soľ a zmiešajte s mliekom a kvasnicami. Všetko premiešajte a postupne pridajte múku. Potom pridajte olej. Cesto prepracujte rukami po niekoľko minút a potom ho zakryte utierkou a nechajte v chladničke po dobu 1 hodiny.
  2. Keď cesto v chladničke vykysne, v žiadnom prípade ho nemiešajte. Okamžite ním naplňte formu.
  3. Pripravte tvarohovú náplň: Zmiešajte tvaroh s vajcami a cukrom, pridajte vanilkový cukor a broskyne nakrájané na kúsky. Túto náplň pridajte na cesto a pečte pri 180 stupňoch, kým nebude cheesecake pripravený. Môže podávať s kompotovanými broskyňami ako ozdobou.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: ok.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.