Bravčové mäso s hubami v krémovo – syrovej omáčke: jednoduchý a rýchly obed!

Zdieľať na Facebooku

Mäso na hubách je tradičný recept slovenskej kuchyne. Môžeme takto pripravovať hovädzie, alebo bravčové mäso a niekedy aj kuracie. Pretože naša krajina je všeobecne známa tým, že bravčové mäso používa veľa, zvolíme práve tento druh.

Reklamy

Týmto receptom nič neskazíme a vždy sa po ňom celá rodinka oblizuje.

Bravčové mäso je celkom rýchlo pripravené, a preto je skvelou voľbou pre rýchly obed, alebo večeru. Dnešný recept ho doplní chutnou syrovou omáčkou a použité budú aj huby, ktoré sa k mäsu skvele hodia.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčového mäsa
  • 500 g húb
  • 250 g smotanového syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL paradajkového pyré
  • soľ
  • korenie
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Mäso nakrájajte na väčšie kocky, pridajte trochu oleja do hrnca, vsypte mäso a začnite opekať.
  • Očistite huby a nakrájajte ich na kúsky. Akonáhle mäso zbelie a pustí šťavu, podlejte ho trochou vody a pridajte huby.
  • Pridajte paradajkové pyré a cesnak, zmes nechajte povařit.Jakmile je mäso hotové, pridajte syr a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Jemne dochuťte korením a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.