Bravčové mäsko pripravujem už len takto: Manžel s deťmi si to úplne zamilovali!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na bravčové mäsko, ktoré chutí báječne.

Môj manžel si recept úplne zamiloval a vždy sa teší, keď ho idem pripravovať.

Dokonca ho už niekoľkokrát pripravil on sám 🙂

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 800 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 400 g bravčového mäsa
  • 200 g syra
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Trocha oleja, soli, korenia a byliniek

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäsko je základ tohto jedla, a tak je na mieste s ním tiež začať. Vezmite ho, osušte a nakrájajte ho pokojne aj na silnejšie plátky. Vďaka tomu bude dokonale šťavnaté. Samozrejmosťou by malo byť soľ a korenie. Následne ho potrite horčicou a môžete nechať odpočinúť. Pokiaľ nemáte toľko času, nevadí. Rovno ho umiestnite do pekáča.
  2. Mäso sa stihne ľahko namarinovat aj v čase, keď si chystáte ostatné ingrediencie. Zemiaky môžete, ale nemusíte lúpať. V druhom prípade ich dôkladne umyte, potom nakrájajte a pridajte do pekáča. Rovnako tak je treba olúpať a nakrájať cibuľu. Potom vezmite kyslú smotanu a primiešajte ju k zemiakom s cibuľou. Zmes ďalej posoľte a okoreňte. Na mäso ešte nasypte strúhaný syr, ktorá mu dodá na chuti. Celý pekáč pokvapkajte trochou oleja a máte všetko pripravené.
  3. Rozohrejte rúru na 180 stupňov a pekáč, v ktorom je bravčové mäso zapečené so syrom do nej dajte. Rúru zatvorte a asi hodinu sa o nič nestarajte. Naservírujte kúsok mäsa so syrom, trochu zemiakov s cibuľou a nezabudnite ani na omáčku, ktorá vznikla z výpeku, zo šťavy a zo kyslej smotany.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/tedd-egymas-melle-a-disznohust-es-mutatjuk-a-vilag-legfinomabb-receptjet

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.