Táto čokoládová torta je vynikajúcim dezertom, ktorú si rád vychutná naozaj každý. Hodí sa pre celý rad príležitostí. Možno ju pripravovať v niekoľkých varianách a podľa rôznych receptov, ktoré často bývajú ťažké na prípravu.
Ak ste teda v kuchyni zdatnejší, iste si trúfnete na dezerty s dlhou dobou prípravy. Pokiaľ sa ale ešte len učíte, alebo si proste ešte natoľko neveríte, skvele Vám poslúži tento recept na nepečenú čokoládovú tortu.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 500 g sušeného mlieka
- 5 polievkových lyžíc kakaového prášku
- 250 g mäkkého masla
- poháre vody (250 ml)
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 400-500 g sušienok
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zmiešajte práškové mlieko a kakaový prášok. Pridajte mäkké maslo po kockách a dobre premiešajte. Vodu priveďte do varu a rozpustite v nej cukor. Nechajte sirup vychladnúť a pridajte ho do masla, kakaového prášku a sušeného mlieka.
- Premiešajte do jemnej zmesi. Pripravte si formu na tortu a na dno vyskladajte sušienky. Pridajte vrstvu pripraveného krému, potom opäť sušienky a zostávajúci krém. Tortu nechajte stuhnúť v chladničke po dobu niekoľkých hodín, kým ju budete podávať.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: retete-usoare.info