Bleskové, nenáročné VEĽKONOČNÉ karlovarské knedle, ktoré môžete pripraviť k mäsu, kapuste aj omáčke

Karlovarské knedle sú u nás veľmi obľúbené, pretože je to zase niečo trochu iné, než stará známa klasika v podobe   zemiakovej knedle. Často ich pripravujeme k pečenému mäsu, máme ich radi s omáčkou a chutia nám aj s kapustou.

Reklamy

Recept na karlovarskej knedle je naozaj jednoduchý a predovšetkým rýchly, takže sa nemusíte báť, že by ste ich prípravou strávili dlhé hodiny v kuchyni.

Konečná chuť je vynikajúca, takže verím, že si ich okamžite zamilujete aj vy.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 g staršieho pečiva
  • 20 g masla
  • 50 g hrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajíčka
  • zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pečivo nakrájajte na kocky.
  2. Žĺtky oddeľte od bielkov, žĺtky zmiešajte s mliekom.
  3. Nakrájané pečivo nasypte do misky s mliekom a vajíčkom.
  4. Pridajte štipku soli, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a múku. Všetko starostlivo premiešajte.
  5. Z bielkov vyšľahajte sneh a ten opatrne primiešajte k zmesi.
  6. Rukami z cesta vytvarujte guľôčky.
  7. Guličky vložte do vriacej vody a varte cca 15 minút

TIP:

Pokiaľ si budete chcieť karlovarské knedle ešte o trochu vylepšiť, môžete do nich pridať na malé kocky nakrájanú slaninu, ktorú je možné predtým krátko orestovať na panvici s trochou oleja. Knedle potom získajú úplne iný šmrnc a sú ešte o niečo viac lahodnejšie. Tak to schválne vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako vám karlovarské knedle pripravené do pol hodinky zachutili!.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.