Blesková marmeládová maškrta: Jednoduchá príprava a skvelá chuť!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú marmeládovú maškrtu, ktorej sa jednoducho nedá odolať.

Chutí naozaj fantasticky a my sa už teraz tešíme, kedy si ju znova pripravíme.

Vyskúšajte ju aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy
Postup je úplne jednoduchý a hravo ju zvládne pripraviť aj menej skúsená gazdinka!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 90 g
  • cukor – 90 g
  • prášok do pečiva – 3 g
  • vajcia – 3 ks

Na lahodný krém budeme potrebovať:

  • smotana na šľahanie – 200 g
  • cukor – 30 g
  • mascarpone – 150 g

Na sirup budeme potrebovať: 

  • cukor – 20 g
  • voda – 30 g

Na potretie budeme potrebovať:

  • jahodová marmeláda, alebo akákoľvek, podľa vašich preferencií- 180 g

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy rozklepneme vajcia, pridáme  cukor a začneme miešať- tuhšia zmes je základom pre následný postup, ktorým je zmiešanie múky s práškom do pečiva. Potom preosiatu múku pridávajte do vaječného základu a pozvoľna, už ručne, miešajte. Vytvorte nadýchané cesto bez hrudiek a kúskov múky.
  2. Vezmeme si guľatú formu s priemerom cca. 20 centimetrov. Do formy nalejeme  cesto. Rozotrieme až k okrajom a formou niekoľkokrát zahŕkame.
  3. Rozohrejeme si rúru na teplotu 180 stupňov a cesto do nej vložte. Pečieme 30 minút. Po vybratí formu otvorte a cesto vyklopte. Vezmite nôž a po vychladnutí ho rozrežte  na tretiny. Režte podľa obrázka napravo.
  4. Smotanu na šľahanie nalejeme do misy. Opäť si vezmeme mixér a začneme ju šľahať. Pokračujeme do doby, kým ľahko nezhustne. V tej chvíli do nej pridáme práškový cukor aj mascarpone. Pokračujeme v šľahaní ručným šľahačom, kým zmes výrazne nezhustne. Naplníme polevou cukrárske vrecúško a môžeme ju naniesť na prvú vrstvu cesta, ktorú sme predtým ľahko potreli sirupom – vodou zmiešanou s cukrom.
  5. Pomocou krému vytvoríme vyššiu hranu a následne do vytvoreného priestoru nanesieme marmeládu. Buď lyžicou, alebo pomocou cukrárskeho vrecka. Priklopíme horným kusom upečeného cesta a opäť nanesieme krém, všetok, ktorý nám zostal. Tým potrieme aj boky koláča. Zostávajúci kus cesta rozdrobíme a dáme do mixéra. Použijeme ako posýpku.

Video recept:

Máme hotovo!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com/ What to Сook

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.