Blesková mandľová maškrta na spôsob Tiramisu: Za 20 minút máme hotovo!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu na spôsob Tiramisu.

Chutí naozaj výborne a nás dostala doslova na prvé sústo.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Fantastická maškrta!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • hladká múka – 50 g
  • škrob – 20 g
  • cukor – 70 g
  • mandle – 20 g
  • vajcia – 3 ks

Na lahodný krém budeme potrebovať:

  • mascarpone – 150 g
  • smotana na šľahanie 33 % – 100 g
  • kondenzované mlieko – 40 g
  • káva – 50 ml

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozomlieme olúpané mandle na  prach. Do  misy vyklepnite tri vajíčka a  šľahačom vyšľaháme do svetlej peny. Počas šľahania k vajíčkam postupne pridajte cukor. Pokračujte v šľahaní, kým hmota takmer nezbelie.
  2. Potom cez jemné sitko preosejeme hladkú múku a kukuričný škrob. Túto zmes dobre zapracujeme  do našľahaných vajíčok a pridáme aj mandľovú múku. Výsledkom by malo byť homogénne a tekuté cesto.
  3. Plech s rozmermi 20 x 30 centimetrov vytrieme tukom a vložíme naň kus papiera na pečenie. Vlejeme hotové cesto a stierkou ho rozprestrieme po celej ploche plechu. Vložte cesto do rúry predhriatej na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu 10 až 15 minút.
  4. Zatiaľ čo sa cesto pečie, do misky vyklopte smotanový syr a kondenzované mlieko a oboje elektrickým šľahačom vyšľahajte do krémovej konzistencie. K tej potom prilejeme  plnotučnú smotanu a pokračujeme v šľahaní, kým nezískame mierne napenenú, pevnú zmes.
  5. Upečený korpus opatrne vyberieme z plechu, stiahneme z neho papier na pečenie a nožom okrájame hrany do roviny. Výsledný obdĺžnik rozdelíme priečne na dve polovice. Jednu z nich vložíme na tácku.
  6. Uvaríme si silnú instantnú kávu a potrieme ňou celý povrch cesta. Potom na korpus navŕšime smotanovú náplň a rozotrieme ju do roviny.
  7. Druhú polovicu cesta tiež napustíme kávou a priklopíme ním vrstvu smotanovej náplne.
  8. Takto pripravený dezert vložíme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Po vybratí z chladničky posypte povrch cez jemné sitko kakaovým práškom.

Sledujte video recept:

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com/ What to Сook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.