Blesková babičkina dobrota: Kokosové tyčinky, ktoré deti milujú!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na chutnú, slanú maškrtu, ktorá skutočne stojí za to.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Tradičná receptúra prekoná všetky cukrovinky z obchodu a príprava je pri tom veľmi jednoduchá!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 mililitrov vody
  • 150 gramov krupicového cukru
  • 200 gramov masla
  • 200 gramov sušeného mlieka
  • 200 gramov strúhaného kokosu
  • 4 lyžice mletých maslových sušienok
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 100 gramov bielej čokolády
  • 100 gramov tmavej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do menšieho hrnca nasypeme krupicový cukor, maslo a prelejeme vodou. Na strednom plameni všetko zohrejte a vymiešame homogénnu zmes. Tú následne odstavte a zamiešajte do nej strúhaný kokos a sušené mlieko.
  2. Následne vsypte drvené sušienky a vzniknuté cesto rozdeľte na dve rovnako veľké časti.
  3. V ďalšej fáze si rozpustíme vo vodnom kúpeli najprv bielu čokoládu a potom tú tmavú. Následne do jednej časti kokosového cestíčka vmiešajte rozpustenú bielu čokoládu a do tej druhej tmavú.
  4. Nechajte hmoty vychladnúť a potom sa pustite do tvorenia kokosových valčekov. Na doske si vyvaľkajte najskôr biele cesto a potom to tmavé (nie príliš tenko). Oba pláty následne dajte na seba a nakrájajte ich  na pruhy o šírke cca 2 centimetre.
  5. Nakrájané cesto vyvaľkajte do valčekov, ktoré budú tvoriť valčeky.
  6. Dĺžku maškrty si zvoľte podľa vlastného uváženia. Hotové kúsky obaľte vo zvyšnom strúhanom kokose a dajte stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2021/01/26/двуцветни-кокосови-пръчици-с-бял-и-чер

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.