Bezkonkurenčné venčeky s pudingovým krémom. Uspokojí aj náročnejších maškrtníkov

Určite mi dáte za pravdu, že sú venčeky taká stálice medzi zákuskami. Trochu im síce šliapu na päty dnešné moderné tortičky, ale svoje čaro ešte stále nestratili.

Reklamy

Pripravte si ich podľa overeného receptu, chutia božsky!

Aj keď to na prvý pohľad nevyzerá, nie je to zas tak zložité.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

cesto:

  • 250 ml vody
  • 90 g stopercentného tuku (dala som Omegu)
  • štipka soli
  • 140 g hladkej múky
  • 4 ks vajcia

krém:

  • 600 ml mlieka
  • 2 bal. vanilkové pudingové prášky
  • 6 lyžíc kryštálu
  • 2 bal. vanilkové cukry
  • 250 g masla

poleva:

  • 200 g preosiateho práškového cukru
  • 3 lyžice horúcej vody
  • 1 lyžice rumu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať

  1. V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame.
  2. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
  3.  Krém: Takto pripravený krém sa nezráža ani nerobí hrudky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil. Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo.
  4. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušne mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.
  5.  Poleva:
    Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenú polevou venčeky hneď polievame.
    Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika, woman.tiscali.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.