BEZ múky a BEZ cukru: Ľahký smotanový zákusok s tvarohom chutí po vytiahnutí z chladničky famózne!

Dnes sme si pripravili výbornú maškrtu hlavne pre tých, ktorí obľubujú dezerty bez múky.

Reklamy

Nadýchaný krém s príchuťou citrónu si zamilujete už po prvom kúsku.

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne  aj niekomu, kto trpí celiakiou.

Podľa nášho receptu môžete postupovať jednoducho krok za krokom ešte dnes.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 500 g tvarohu
– 125 g masla
– 2 vajcia
– jemne strúhaná kôra z jedného citróna
– sladidlo podľa chuti
– 2 kelímky smotany
– 2 kelímky kyslej smotany
– 2 balíčky vanilkového pudingu

Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme, alebo ju vyložíme papierom na pečenie.
  2. Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti. Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.
  3. Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru. Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakryté papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.
  4. Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: vychytavkov.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.