„BERLÍNSKY JABLKOVÝ KOLÁČ“ : Nádherne vyzerá a ešte lepšie chutí! Vnučky sa ho nevedia dojesť!

Dnes sme si pre Vás pripravili skvelý recept na lahodný jablkový koláčik.

Moje vnučky sa naň vždy veľmi tešia a pýtajú ho každý víkend.

Chutí naozaj na jednotku, určite neoľutujete.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • vajcia, 2 ks
  • jablká, 6 ks
  • hladká múka, 380 g
  • cukor, 120 g
  • prášok do pečiva, 1 lyžička
  • maslo, 160 g
  • štipka soli
  • škorica
  • hrozienka
  • hnedý cukor
  • kukuričný škrob, 30

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Formu  na pečenie /25 cm môžete vymazať tukom alebo môžete použiť pre vystlanie papier na pečenie.
  2. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom zmäknuté maslo zmiešajte s cukrom, preosiatou múkou s práškom do pečiva a soľou. Hmotu vymiesiť na omrvinky.
    Do cesta pridajte rozšľahané vajcia a zľahka cesto vymieste, aby ste vytvorili hrudku cesta.
  3. Cesto si rozdeľte na dve časti, jedna bude väčšia, druhá menšia. Cesto vložte do vrecka a nechajte 30 minút v chladničke. Pokiaľ máte náplň, môžete cesto dať na 7 minút do mrazničky
  4. Jablká olúpete a nastrúhate na hrubšom strúhadle. Jablká potom zmiešajte s cukrom a škrobom, škoricou a sultánkami. Aby neboli sultánky príliš suché, môžete ich predtým spariť horúcou vodou. Pokojne použite naložené hrozienka. Dobre k tomuto poslúži tiež rum.
  5. Väčšiu časť cesta vytvarujte do okrúhlej formy a vytvorte okraj. Potom na cesto uložte jablčnú zmes. Navrch položte kolieska z cesta z menšej časti.
    Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne hodinu.
  6. Po upečení nechajte koláč vo forme mierne vychladnúť, vyberte ho a nechajte úplne vychladnúť. Pred podávaním môžete koláč posypať práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: souspark.ru/berlinskij-jablochnyj-pirog-s-takim-pirogom-i-tort-ne-nuzhen-vkusnaja-sdoba-k-chaepitiju

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.