Ak ste v kuchyni ako doma, pravdepodobne neustále hľadáte inšpiráciu, čo nového uvariť či upiecť pre svoju rodinu. Ak pre Vás nie sú prekážkou náročnejšie, alebo zložitejšie recepty, skúste tento.
Jedná sa o veľmi efektívnu a delikátnu tortu, ktorá v sebe kombinuje sladkú chuť banánov, karamelu a sviežu tvarohovú vrstvu. Ak poznáte nejakého milovníka tohto žltého ovocia, potešte ho touto tortou!
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
zloženie základu
- 120 g ovsených vločiek
- ½ šálky orechov
- ¼ šálky masla
Zloženie banánovej vrstvy
- 3 zrelé banány
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček cukru
- 2 hrnčeky smotany
- ¼ šálky múky
Tvarohová vrstva
- 500 g tvarohu
- 3 vajcia
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička rumového extraktu
karamelová poleva
- 4 lyžice múky
- ¼ hrnčeka vody
- 1 hrnček cukru
- 1 balenie smotany na šľahanie
Takto budeme postupovať:
- Pripravte si formu a vymažte ju. Zmiešajte ovsené vločky, mleté orechy a roztavenej maslo. Túto zmes stlačte na dno formy a vytvorte základ. Pečte 10 až 12 minút v rúre.
- Na panvici zohrejte cukor, vanilkový extrakt, múku, a nakoniec kúsky banánu, prelejte smotanou a nechajte zhustnúť. Túto zmes vylejte na pripravený základ.
- Zmiešajte tvaroh s vajcami, cukrom a príchuťami a túto zmes navrstvite na banány. Povarte 30 minút vo vodnom kúpeli a potom pečte 30 až 40 minút v rúre pri 160 stupňoch. Nechajte vychladnúť po dobu 2 hodín.
- Cukor rozpustite na panvici a potom pridajte vodu, múku a smotanu. Premiešajte do jemnej karamelové omáčky a potom jej prelejte povrch torty. Nechajte 15 minút vychladnúť a pred podávaním nechajte tortu uležať v chladničke.
Prajeme dobrú chuť.
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: coolinarika.com