Banánová torta s tvarohovou plnkou a karamelovou polevou!

Ak ste v kuchyni ako doma, pravdepodobne neustále hľadáte inšpiráciu, čo nového uvariť či upiecť pre svoju rodinu. Ak pre Vás nie sú prekážkou náročnejšie, alebo zložitejšie recepty, skúste tento.

Jedná sa o veľmi efektívnu a delikátnu tortu, ktorá v sebe kombinuje sladkú chuť banánov, karamelu a sviežu tvarohovú vrstvu. Ak poznáte nejakého milovníka tohto žltého ovocia, potešte ho touto tortou!

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie základu

  • 120 g ovsených vločiek
  • ½ šálky orechov
  • ¼ šálky masla

Zloženie banánovej vrstvy

  • 3 zrelé banány
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček cukru
  • 2 hrnčeky smotany
  • ¼ šálky múky

Tvarohová vrstva

  • 500 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička rumového extraktu

karamelová poleva

  • 4 lyžice múky
  • ¼ hrnčeka vody
  • 1 hrnček cukru
  • 1 balenie smotany na šľahanie

Takto budeme postupovať:

  • Pripravte si formu a vymažte ju. Zmiešajte ovsené vločky, mleté ​​orechy a roztavenej maslo. Túto zmes stlačte na dno formy a vytvorte základ. Pečte 10 až 12 minút v rúre.
  • Na panvici zohrejte cukor, vanilkový extrakt, múku, a nakoniec kúsky banánu, prelejte smotanou a nechajte zhustnúť. Túto zmes vylejte na pripravený základ.
  • Zmiešajte tvaroh s vajcami, cukrom a príchuťami a túto zmes navrstvite na banány. Povarte 30 minút vo vodnom kúpeli a potom pečte 30 až 40 minút v rúre pri 160 stupňoch. Nechajte vychladnúť po dobu 2 hodín.
  • Cukor rozpustite na panvici a potom pridajte vodu, múku a smotanu. Premiešajte do jemnej karamelové omáčky a potom jej prelejte povrch torty. Nechajte 15 minút vychladnúť a pred podávaním nechajte tortu uležať v chladničke.

Prajeme dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.