Báječný sušienkový koláč od tety Marty: Báječná maškrta, ktorej prípravu zvládne každý!

Dnes sme si pre vás pripravili recept na výbornú maškrtu zo sušienok, ktorú sme si zamilovali po prvej príprave.

Uvidíte, že si ju taktiež obľúbia všetci aj u vás doma!

Prípravu zvládnete bez problémov, takže sa nie je čoho báť.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 lyžice želatíny
  • 200 ml vody
  • 600 g kyslej smotany
  • 250 g cukru
  • 400 g sušienok
  • Kakao podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Sušienkový koláč začíname krémom. A to tak, že najprv začnete želatínou, ktorú dáte do vody, kde ju necháte takzvane napučať. Tu odporúčame pokračovať presne podľa návodu na želatíne.
  2. Druhou fázou prípravy krému je tá, že vezmete smotanu a začnete ju spoločne s cukrom miešať v miske. Buď ručne, alebo môžete použiť aj kuchynský mixér, ktorý ale zapnite skôr na pomalšie otáčky.
  3. Ďalej už stačí obe dve zložky prepojiť. Nalejte želatínu do smotanového základu a všetko veľmi dôkladne premiešajte na požadovanú krémovitú konzistenciu.
  4. Sušienkový koláč podľa nášho receptu je unikátny tým, že sa nepoužívajú veľké sušienky, ale tie malé. A pokojne sa môže jednať o slanú variantu. Nie je to problém.
  5. Požadované množstvo sušienok budete vmiešavať do vášho krému. Tu už mixér nepoužívajte, pretože by ste mali používať len ručné nástroje. A to veľmi opatrne.
  6. Keď je všetko zmiešané, vezmete si formu a do nej vložte potravinovú fóliu. Do takto pripravenej formy presuňte krém a sušienky.
  7. Teraz je treba všetko obaliť potravinárskou fóliou, aby vršok torty nevytŕčal. Dajte ho do chladničky zhruba na 30 – 60 minút, aby sa dôkladne ochladil.
  8. Keď má torta požadovanú teplotu, vyberte ju a môžete vyklopiť na podnos. Teraz oceníte to, že ste použili potravinovú fóliu, ktorá všetko uľahčí..
  9. Na záver už stačí len kakao, ktorým svoju nepečenú dobrotu jednoducho posypete a tým je pripravená na servírovanie.

Pozrite si videonávod:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/tort-de-biscuiti-cu-crema-de-smantana-fara-coacere/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.