Báječný “OBLÍŽ PRST” – Ľahké luxusné rezy s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný zákusok, ktorého sa nikdy nevieme dojesť.

Táto maškrta cez sviatky u nás nemôže nikdy chýbať!

Ak hľadáte inšpiráciu aj na také dobroty, môžete vyskúšať tento jednoduchý recept na nadýchaný rez s krémom.

Kombinácia kakaového cesta, vanilkového krému a čokoládovej polevy je perfektná!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice vody
  • 6 polievkových lyžíc múky/ hladká
  • 4 polievkové lyžice kakaového prášku
  • prášok na pečenie
  • rumová esencia

zloženie sirupu

  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • rumová esencia

zloženie krému

  • 4 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 160 g vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice múky

zloženie polevy

  • 250 ml smotany
  • 50 g čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte všetky prísady na cesto do ľahkej zmesi a upečte ho v plechu vymastenom maslom a vysypanom múkou. Pečte po dobu 25 minút.
  • Pripravte sirup: Priveďte vodu do varu a rozpustite v nej cukor, pridajte rumovou esenciu a naneste sirup na vychladené cesto.
  • Pripravte krém: Zmiešajte žĺtky s cukrom a múkou, zahrejte mlieko a akonáhle sa začne variť, pridajte túto zmes a povarte, kým nezačne krém hustnúť. Po ochladení vmiešajte maslo a vanilkový cukor. Krém rovnomerne navrstvíme na cesto.
  • Pripravte polevu: V smotane rozpustite čokoládu a pripravenú zmes nalejte na povrch krému. Nechajte rez stuhnúť v chladničke a pred podávaním nakrájajte. Môžete povrch tiež ozdobiť strúhanou čokoládou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.infO

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.