Báječný falošný tvarohový koláč s kyslou smotanou, ktorý Nás okamžite prekvapil svojou chuťou

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborný zákusok, ktorý si celá rodina zamilovala.

Pripravte si ho aj vy a uvidíte, že si ho tiež obľúbite.

Kto hľadá inovatívny recept na tvarohový koláč, tak môže skúsiť tento falošný koláč z kyslej smotany.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

Cesto:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 200 gramov klasického masla
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 vajce
  • štipka soli

Krém:

  • 600 ml kyslej smotany
  • 150 gramov cukru
  • 500 ml mlieka
  • 2 balenia pudingu s vanilkovou príchuťou
  • Šťavu z citróna
  • V rume naložené hrozienka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na cesto stačí zmiešať všetky ingrediencie dohromady. Maslo by malo byť izbovej teploty, aby sa dobre spojilo, cesto by malo byť jednotné a hutné. Akonáhle má požadovanú konzistenciu, dá sa do misy a následne zhruba 30 minút vychladiť.
  2. Základom krému je puding, ktorý sa uvarí podľa návodu na sáčku. Teda s cukrom a mliekom. Ten sa nechá ľahko chladnúť a občas sa premieša, aby sa netvorili hrudky. Keď má prijateľnú teplotu, zamieša sa do neho kyslá smotana, ďalej sa nasypú tiež hrozienka vopred naložené v rume. Dôležité je však to, aby sa nechali odkvapkať. Rum ako taký sa totiž do krému neleje. Ďalej sa prileje sa citrónová šťava a všetko sa dôkladne premieša a takto jednoducho je hotový aj samotný krém na tvarohový koláč s kyslou smotanou.
  3. Cesto treba rozdeliť na dve približne rovnaké polovice. Jedna je spodná, druhá horná časť. Cesto by sa malo rozváľať na tvar plechu a malo by mať rovnakú výšku. Na plech sa položí papier na pečenie a na neho príde spodná vrstva cesta. Na túto vrstvu sa naleje samotný krém, ktorý by mal mať už ľahko tuhú konzistenciu. Ďalej sa pripraví druhá polovica cesta. A to rovnako, ako prvá. Rozváľa sa na veľkosť plechu a potom sa položí na vrstvu samotného krému.
  4. Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov Celzia. Zhruba 25 – 30 minút. Podľa aktuálnej farby. Malo by byť jasne viditeľné, že je koláč hotový. Akonáhle začne príliš hnednúť, je ideálna chvíľa na vybratie.
  5. Akonáhle je vonku z rúry, tak ho stačí dať vychladiť. Následne posypeme práškovým cukrom alebo dozdobíme šľahačkou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: takprosto.cc

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.