BÁJEČNÉ Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou: Rezy sú luxusné, všetci chceli recept

Tento  recept som skúšala pri príprave na oslavu a bola som veľmi milo prekvapená reakciou okolia Všetci si pochvaľovali a pýtali recept 🙂

Niečo tak dobrého, a pritom jednoduchého na prípravu, som dlho nejedla ani v cukrárni.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

Korpus:
5 ks vajec
3 PL krupicového cukru
2 P oleja
2 PL horúcej vody
5 PL polohrubej múky
2 PL kakaa
0,5 bal.prášku do pečiva

Krém:
750 ml mlieka
3 ks Zlaté klasy
200 ml vaječného koňaku
250 g masla
3 PL práškového cukru

Parížska šľahačka:
2 kelímky 40% šľahačky
1 PL cukru
2 PL kakaa

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Bielky šľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtky, potom olej a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
  • Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (asi 10 minút).
  • Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do horúceho vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.
    Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme dobiela. Krém natrieme na korpus.
  • Parížsku šľahačku pripravíme tak, že obe šľahačky vlejeme do misy, pridáme kakao a cukor a šľaháme do tuha. S 40% šľahačkou to ide ľahko.
  • Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a pokvapkáme vaječným koňakom

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: nejrecept

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.