Báječné kuracie prsia zapečené v lahodnej, syrovej kruste: S chrumkavou slaninkou chutia perfektne!

Kuracie mäso a syr k sebe idú skvele, to už je známa vec. Preto sa táto kombinácia chutí objavuje v mnohých receptoch s rôznymi drobnými obmenami, či ďalšími vynikajúcimi ingredienciami.

Pokiaľ je teda táto kombinácia Vašou obľúbenou, neváhajte vyskúšať tento recept.

Príprava je veľmi jednoduchá a výsledný pokrm Vás nielen nasýti, ale aj poteší Vaše chuťové bunky. Pochutí si celá rodina.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 300 g slaniny
  • 200 g strúhaného syra
  • 200 g múky/ hladká
  • 200 g údenej šunky
  • 2 vajcia
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kyslej smotany

Takto budeme postupovať:

Plátky slaniny pripravte v panvici do chrumkava. Kuracie prsia nakrájajte na plátky a mierne rozklepte. Každý kus mäsa obaľte v múke, vajci a potom strúhanom syra a položte ich do plechu pre vytvorenie prvej vrstvy. Pridajte plátky šunky, slaninu a drvený cesnak.

Potom pridajte znovu vrstvu mäsa, potom šunku a opakujte, kým Vám nedôjdu suroviny.

Červenú cibuľu nakrájajte a zmiešajte s kyslou smotanou.

Touto zmesou zalejte celé mäso a pečte 50 minút prikryté hliníkovou fóliou pri 180 stupňoch. Následne dopečte ďalších 10 minút bez fólie a potom podávajte s vhodnou prílohou.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.