Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú roládu, ktorá zo stola zmizne vždy takmer okamžite.
Dá sa podávať aj za studena aj za tepla.
Keď sme ju naposledy pripravili na posedenie, všetci pýtali recept!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 650 gramov zemiakov
- soľ podľa chuti
- 50 gramov masla
- čerstvú petržlenovú vňať
- čerstvý kôpor
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- mleté korenie podľa chuti
- 100 gramov čiernych olív
- 300 gramov údenej slaniny
- 120 gramov žltého syra (plátky)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si ošúpte, umyte a nakrájajte zemiaky. Tie potom varte v mierne solenej vode do mäkka.
- Keď sa uvaria, rozšťúchajte ich spolu s maslom, jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, kôprom, parmezánom, kolieskami čiernych olív a tiež nezabudnite podľa ľubovôle osoliť a okoreniť
- Vezmite formu na srnčí chrbát a vyskladajte do nej plátky slaniny. Na slaninu navrstvite ochutenú zemiakovú kašu, a nakoniec ešte pridajte plátky žltého syra (čedar, eidam alebo ementál)
- Všetko založte zvyšnými slaninovými plátkami a dajte zapekať do rúry na 200 ° C počas 30 minút.
- Keď sa slaninová rolka upečie, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť. Potom pokrájajte na rovnako široké plátky a podávajte.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bukvarche.com/2020/12/22/руло-от-бекон-пълнено-с-картофи-най-вк