Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
Reč je o chutných venčekoch so šľahačkovým krémom.
My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie
Reklamy
Na cesto budeme potrebovať:
- 150 gramov hladkej múky
- 100 gramov masla
- 250 ml vody
- 4-5 vajec
- štipka soli
Na krém budeme potrebovať:
- 500 ml šľahačky
- 100 gramov cukru
- vanilka (podľa chuti)
- pražené a nasekané kešu orechy (podľa chuti)
Na ozdobenie využijeme:
- práškový cukor
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravte cesto: V hrnci zohrejte vodu a pridajte mäkké maslo spolu so štipkou soli, kým nezačne variť.
- Hrniec odstavte od ohňa a postupne vmiesite do vody preosiatu múku, dôkladne miešajte, kým sa cesto nezjednotí do hladkej gule.
- Vráťte hrniec na mierny ohrev a za stáleho miešania ohrejte cesto po dobu 1-2 minút. Cesto by malo byť hladké a jednotné, s tenkou vrstvou cesta na dne hrnca.
- Presuňte cesto do mixéra a nechajte ho trochu vychladnúť (aby sa v ňom vajíčka nepripálili). Postupne pridávajte vajcia po jednom a dôkladne miešajte po každom pridaní. Cesto by malo byť mäkké a pomaly stekať z lyžice (nemalo by byť ani príliš tekuté, ani príliš husté).
- Naplňte cesto do vrecka s tryskou v tvare „uzavretého kvetu“ a tvarujte venčeky na plechu vyloženom pečiacim papierom.
- Vložte plech do rúry vyhriatej na 220 °C a pečte venčeky 15 minút. Následne znížte teplotu na 190 °C a pečte ich ďalších aspoň 20 minút.
- Nechajte venčeky vychladnúť.
- Pripravte krém: Ušľahajte studenú šľahačku s cukrom a vanilkou, kým nevzniknú tuhé špičky.
- Preneste šľahačku do vrecka s tryskou.
- Každý venček rozkrojte na polovicu (na dĺžku) a na spodnú polovicu nanesiete hrubú vrstvu krému, buď v tvare kvetov alebo prstenca.
- Na krém posypte pražené a nasekané kešu orechy a potom prikryte hornou polovicou venčeka.
- Venčeky posypte práškovým cukrom.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Zdieľajte tento článok nech to vidia aj ostatní!
Vyskúšajte tiež: