Babičkine venčeky so šľahačkovým krémom: Nikdy ich nie je dosť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Reč je o chutných venčekoch so šľahačkovým krémom.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie

Reklamy

Na cesto budeme potrebovať:

  • 150 gramov hladkej múky
  • 100 gramov masla
  • 250 ml vody
  • 4-5 vajec
  • štipka soli

Na krém budeme potrebovať:

  • 500 ml šľahačky
  • 100 gramov cukru
  • vanilka (podľa chuti)
  • pražené a nasekané kešu orechy (podľa chuti)

Na ozdobenie využijeme:

  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravte cesto: V hrnci zohrejte vodu a pridajte mäkké maslo spolu so štipkou soli, kým nezačne variť.
  2. Hrniec odstavte od ohňa a postupne vmiesite do vody preosiatu múku, dôkladne miešajte, kým sa cesto nezjednotí do hladkej gule.
  3. Vráťte hrniec na mierny ohrev a za stáleho miešania ohrejte cesto po dobu 1-2 minút. Cesto by malo byť hladké a jednotné, s tenkou vrstvou cesta na dne hrnca.
  4. Presuňte cesto do mixéra a nechajte ho trochu vychladnúť (aby sa v ňom vajíčka nepripálili). Postupne pridávajte vajcia po jednom a dôkladne miešajte po každom pridaní. Cesto by malo byť mäkké a pomaly stekať z lyžice (nemalo by byť ani príliš tekuté, ani príliš husté).
  5. Naplňte cesto do vrecka s tryskou v tvare „uzavretého kvetu“ a tvarujte venčeky na plechu vyloženom pečiacim papierom.
  6. Vložte plech do rúry vyhriatej na 220 °C a pečte venčeky 15 minút. Následne znížte teplotu na 190 °C a pečte ich ďalších aspoň 20 minút.
  7. Nechajte venčeky vychladnúť.
  8. Pripravte krém: Ušľahajte studenú šľahačku s cukrom a vanilkou, kým nevzniknú tuhé špičky.
  9. Preneste šľahačku do vrecka s tryskou.
  10. Každý venček rozkrojte na polovicu (na dĺžku) a na spodnú polovicu nanesiete hrubú vrstvu krému, buď v tvare kvetov alebo prstenca.
  11. Na krém posypte pražené a nasekané kešu orechy a potom prikryte hornou polovicou venčeka.
  12. Venčeky posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Zdieľajte tento článok nech to vidia aj ostatní!

Vyskúšajte tiež:

Tento lahodný dezert s orieškovým krémom je u nás vždy číslom jedna!

Bravčová krkovička zo zaváracieho pohára ešte dokonca podľa receptu z čias ČSSR: Perfektná!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.