Babičkine tradičné 1,2,3 zemiakové pirohy: S fantastickou chuťou a bleskurýchlou prípravou- Za pár minút hotové!

Už ste si niekedy chceli pripraviť pirohy, ale odradila Vás ich zložitá a zdĺhavá príprava? Tak práve pre vás máme dnes recept na úžasné pirohy s bleskurýchlou prípravou.

Reklamy

Sú za desať minút hotové a hubová zmes, ktorú si k nim pripravíme chutí úžasne. Spoločne s opečenou slaninkou je to fantastická kombinácia.

Pripravte si ich ešte dnes. Ide o vynikajúci pokrm , zvlášť keď ste milovníci zemiakového cesta.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 170 g hladkej múky
  • 80 g hrubej múky
  • polovičná lyžičku soli
  • 1 čajovú lyžičku mletého červeného korenia

NAVRCH

  • 1 cibuľa
  • 150 g húb
  • 150 g slaniny
  • olej
  • korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky si uvarte aj so šupkou, potom ich olúpte a pretlačte cez mriežku. Pridajte soľ a korenie.
  2. Postupne pridávajte múku. Teraz vymiesime cesto.
  3. Rozdeľte si ho na 4 šišky. Každú narežte na kolieska s hrúbkou 3 cm a jemne umačkajte prstom.
  4. Jednotlivé pirohy vložte do vriacej osolenej vody a miešajte. Varte asi 10 minút. Keď vyplávajú na povrch, vyberte ich z vody
  5. Na panvici si zohrejeme olej, pridajte doň najemno nakrájanú cibuľu, slaninu, korenie a huby. Osmažte dozlatista.
  6. Hotové pirohy polejte hubovou zmesou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.