Babičkine SVIATOČNÉ „KÁVOVÉ ZRNÁ“ : Bez tejto dobroty si už vlastne ani neviem predstaviť Vianoce!

Vianoce sa Nám pomaly blížia a my sme sa rozhodli, že Vám budeme denne prinášať tie najchutnejšie recepty na výborné vianočné maškrty, ktoré zbožňujeme.

Dnes si ukážeme recept na lahodné kávové zrná.

Výhodou tejto pochúťky je, že sa nemusí piecť, takže to zvládnete naozaj za pomerne krátku dobu

Reklamy

Vyskúšajte tento recept a budete vidieť, že sa stane vaším tradičným každoročným receptom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 280 gramov piškót
  • 240 gramov masla
  • 100 gramov práškového cukru
  • 200 gramov mletých orechov
  • 100 gramov nasekaných hrozienok
  • škorica podľa chuti
  • 8 PL rumu
  • 8 lyžica kakaa
  • čokoládová poleva

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Piškóty si pomelieme alebo vložíme do mikroténového sáčku a podrvíme valčekom. K prášku  zrozdrvených piškót pridáme všetky ostatné ingrediencie takže: zmäknuté maslo, práškový cukor, mleté ​​orechy, hrozienka, škoricu, rum a kakao. Vypracujeme si polotuhé cesto. Z cesta začneme tvarovať kávové zrná.
  • Ja to robím tak, že si v ruke vysułiť tvar také menšie placky a pomocou varešky urobím zárez. Kávové zrná naukladáme na plech a necháme ich trochu stuhnúť v chladničke ak je potreba.
  • Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 gramov čokolády spolu s trochou masla alebo stuženého tuku. Následne obalíme kávové zrná v čokoláde a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Kávové zrná dáme stuhnúť do chladničky. Na záver ich naukladáme do košíčkov, prípadne si môžete vytvarovať aj guľky, ktoré ozdobíte malú čokoládkou v tvare kávového zrnka.

Výborná dobrota je na svete 🙂

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj photo: receptyodbabky.sk

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.