Babičkine orechové slimáky posypané múkou sú u Nás chutnou legendou

Slanú variantu slimákov plnených šunkou a syrom sa učia už deti na základných školách. Pokiaľ ste ale na sladké, pripravte si túto skvelú orieškovú variantu podľa nášho receptu. Určite si ju obľúbite.

Jednoduchý recept je ideálny aj pre lenivé víkendové popoludnie. Oslaďte si ho orechovými slimákmi!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 250 g masla
  • 60 g cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 300 g múky /hladká
  • 1 vrecúško prášku na pečenie
  • 1 vaječný žĺtok (pre pomazanie)

pre náplň

  • 250 g mletých orechov
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 60 g cukru
  • vlažné mlieko

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte orechy, škoricu, práškový cukor a trochu vlažného mlieka.
  • Orechová náplň by mala byť roztierateľná, nepridávajte príliš veľa mlieka, vždy len trochu, aby sa zamedzilo zriedenie.
  • Zmiešajte maslo s cukrom, vajcom, olejom a mliekom.
  • Potom vmiešajte múku a prášok do pečiva.
  • Cesto rozdeľte na dve polovice a jednu z nich vyvaľkajte.
  • Narežte cesto nožom na plátky.
  • Postupujte rovnako s druhou časťou cesta.
  • Na každý plátok cesta z prvej polovice naneste náplň, prikryte druhým kusom cesta a zrolujte do slimáka.
  • Vyskladajte slimáky na plech s papierom na pečenie.
  • Pomažte žĺtkom a pečte v rúre na 180 stupňov asi 25 minút.
  • Po ochladení posypte práškovým cukrom.
  • Môžeme tiež pre náplň použiť mak.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.