Babičkine nezabudnuteľné „Tvarohové Bochánečky“: Z taniera nám zmiznú vždy doslova ako prvé!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné, tvarohové bochánky, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
Na prípravu cesta:
  • 250 ml teplého mlieka
  • ½ lyžičky soli
  • 60 g cukru
  • 510 g hladkej múky
  • 6 g sušeného droždia
  • 100 g masla
  • 2 vajcia

Na náplň
  • 250 g tvarohu
  • 60 g cukru
  • placky z cesta

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy nalejte teplé mlieko a pridajte k nemu cukor a droždie. Všetko dôkladne premiešajte. V ďalšej miske oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky dajte do misky s mliekom a pridajte aj rozpustené maslo. Všetko premiešajte a postupne pridávajte preosiatu múku a osoľte. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa z múky netvorili hrudky.
  2. Cesto dôkladne prehneťte rukami. Malo by byť poddajné a nelepivé. Dajte ho späť do misky, prikryte potravinárskou fóliou alebo utierkou a nechajte hodinu v teple kysnúť. 10 minút pred jeho vykysnutím si začnite chystať náplň. V miske zmiešajte tvaroh, cukor a žĺtky. Všetko dôkladne premiešajte. Vykysnuté cesto si rozdeľte na šesť rovnakých guličiek.
  3. Vyvaľkajte šesť placiek. Guľôčky potom jednotlivo rozvaľkajte na okrúhle placky s priemerom 25 cm. Každú placku potom rozkrojte na pol a do každého rohu rozdeľte rovnomerne tvarohovú náplň.
  4. Budete mať teda 12 polkruhov a na každom kopček tvarohovej náplne. Každý polkruh ešte narežte v polovici, kde nie je tvaroh. Urobte štyri menšie rezy, ale nedokrajujte až do konca.
  5. Teraz každý polkruh zabaľte do tvaru trojuholníka. Začnite motať zo strany, kde je tvarohová náplň, aby prierezy v ceste boli z vonku. Plech vymažte alebo vyložte papierom na pečenie a trojuholníčky naň vyskladajte tak, aby sa nedotýkali. Pomažte ich rozšľahaným žĺtkom s trochou mlieka a nechajte ešte pol hodiny vykysnúť.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 25 minút.

Foto postup:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Toto sú rožteky z toho úplne najjemnejšieho cesta: Recept od mojej susedky, ktorý sa stal v našej rodine doslova legendou!

Tento nepečený koláčik si zamilovali gazdinky po celom svete!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.