Babičkine najvláčnejšie croissanty plnené lekvárom : Rýchly recept ZA PÁR CENTOV!

Dnes sme si pre vás pripravili báječný recept na rýchle a lacné babičkine rožteky, ktoré sa nedajú nemilovať.

Reklamy

My sme si ich okamžite zamilovali!

Pripravte si croissanty s marmeládou podľa nášho fantastického receptu ešte dnes

Chuť je úplne vláčna, a jedinečná.

Sú pripravené iba zo základných a dostupných surovín, ktoré už máte doma. Upečte si croissanty čo najskôr. Ich chuť Vás milo prekvapí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 140 g masla
  • 60 g masti
  • 400 g múky/ hladká
  • 100 g smotany
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100 g cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vložte masť a maslo na hodinu a pol do mrazničky. Po 1 ha 30 minútach vyberte ingrediencie z mrazničky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajú sa s múkou, a preosievajú sa cez sito, kým sa všetky prísady nezapracují do jednotnej zmesi.
  2. V samostatnej miske zmiešajte mlieko, smotanu, žĺtky, cukor a citrónovú šťavu.
  3. Do zmesi pridajte cesto získané z múky a intenzívne miešame, kým nevznikne hladké, a jednoliate cesto.
  4. Keď je cesto hotové, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte hodinu v chlade.
  5. Po hodine vyberte cesto z chladničky, položte ho na zamoučenou pracovnú plochu, a rozdeľte na 6 rovnakých častí.
  6. Každý kus cesta sa pomocou valčeka roztiahnite do kruhu. Každý kruh je rozdelený na 12 rovnakých trojuholníkov.
  7. Do stredu každého kusu dajte čajovú lyžičku svojho obľúbeného džemu a zrolujte croissanty.
  8. Veľký plech vyložte papierom na pečenie, vložte do neho croissanty, vzdialené od seba niekoľko cm, a plech vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
  9. Pečte asi 20 minút. Posypte nakoniec práškovým cukrom, alebo orechmi.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň..

Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho určite zamilujú

zdroj: bucatarianoastra.online

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.