BABIČKINE chutné, karamelové rezy s banánom, ktoré zvládne pripraviť každý

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne chutnú maškrtu, ktorú si zamilujete. U nás ho pripravujeme pravidelne.

Reklamy

Príprava je jednoducho a zvládne ju každý.

Poďme na to 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 1 ks banán
  • 4ks vajíčka
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100ml olej
  • 10g škorice
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 4 lyžice cukru
  • 100g cukor krupica
  • 200ml smotana na šľahanie
  • 150g maslo
  • 200g kyslá smotana
  • 250ml mlieka
  • 4ks banán
  • 50g čokolády

Takto budeme v recepte postupovať

  1. 4 vajcia  vyšľaháme so štyrmi lyžicami cukru do peny. Postupne pridáme 100 ml oleja , šálka polohrubej  múky  zmiešanej s práškom do pečiva a škoricou.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán.
  3. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. V hrnci skaramelizujeme 300g cukru.
  4. Keď máme karamel hotový, pridáme 200 ml smotany na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme.
  5. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme 150 g masla , ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
  6. 200 g kyslej smotany zmiešame s 250 ml mlieka a následne pridávame po častiach karamelizovanou hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota príliš riedka, tak vynecháme mlieko.
  7. 1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, naložíme banány (vcelku alebo ich môžeme nakrájať) a potrieme ich krémom.
  8. Vrch zdobíme strúhanou čokoládou a alebo karamelovým dipom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.