Babičkine báječné rezy vtáčie mlieko s ovocím: Dobrota, ktorej skutočne nikdy nie je dosť a zje sa takmer okamžite!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné rezy vtáčie mlieko s ovocím.

Chutia naozaj lahodne a do receptu sme sa okamžite zamilovali.

Pripravte si aj vy túto dobrotu, a uvidíte, že si tým potešíte celú rodinu.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Piškóta:

  • vajcia – 2 ks
  • cukor krupica – 1/3 hrnčeka
  • hladká múka – ½ hrnčeka
  • prášok do pečiva – 1 čajová lyžička
  • kakao – 1 čajová lyžička
  • ovocný čaj – 1 hrnček

Krém:

  • smotana na šľahanie (30% alebo 36%) – 0,5 l
  • práškový cukor – 1 polievková lyžica
  • broskyňové želé – 2 balenia
  • vriaca voda – 2 hrnčeky
  • zavárané broskyne (polky) – 5 ks
  • kakao na posypanie – podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom a nachystajte si zmes do sita.
  2. Vo väčšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchaného krému.
  3. Za stáleho šľahania (pri nízkych otáčkach) prisypávajte múku s práškom do pečiva a kakaom.
  4. Akonáhle je cesto homogénne, pripravte si tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie.
  5. Nalejte cesto do formy a vložte do rúry predhriatej na 180 ° C, pečte približne 25 minút (kým nezozlátne).
  6. Po upečení piškótu odformujte a nechajte vychladnúť.
  7. Uvarte hrnček ovocného čaju a nechajte ho tiež vychladnúť.
  8. Polejte vychladnutú piškótu studeným čajom a nechajte ho vsiaknuť.
  9. Pripravte si 2 hrnčeky vriacej vody, vlejte ich do misky a pridajte broskyňové želé.
  10. Želé nechajte vo vode rozpustiť a vychladnúť.
  11. Broskyne nechajte odkvapkať a nakrájajte ich na kocky
  12. Smotanu vyšľahajte (na konci šľahania pridajte práškový cukor).
  13. Potom do smotany postupne zašľahajte želé (musí byť studené, ale ešte tekuté).
  14. Šľahajte, kým nie je zmes dokonale homogénna, potom zmes vložte do chladničky a nechajte mierne zatuhnúť.
  15. Zmes opäť vyberte a zamiešajte do nej kúsky broskýň.
  16. Následne krém naneste rovnomerne na piškótu a vložte opäť do chladničky vychladiť.
  17. Pred podávaním posypte celú horná plochu krému hustou vrstvou kakaa.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.knurr.pl/2020/03/ptasie-mleczko-z-owocami.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.