Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné jablkové tiramisu, ktoré si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Reklamy
- 290 g hladkej múky
- 130 g cukru
- 200 g masla
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 žĺtky
Ingrediencie na 2. vrstvu
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 50 ml mlieka
- 80 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového cukru
Ingrediencie na jablčnú náplň
- 5-6 jabĺk
- 100 g cukru
- 1 lyžica škrobu
- 300 ml jablčného muštu
Ingrediencie na krém
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžica škrobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Na prvú vrstvu si v miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridajte zmäknuté maslo a rukami premiešajte, kým vám nevznikne drobivé cesto. Potom do neho ešte zapracujte tri žĺtky.
- Plech o veľkosti 30×24 cm vyložte papierom na pečenie. Cesto rukami rovnomerne rozprestrite a vytvorte placku s nízkymi okrajmi. Upečte ho v rúre na 170 ° C, približne 20 minút, kým nezíska peknú farbu.
- Na druhú vrstvu si vyšľahajte vajcia do svetlej peny. Potom pridajte cukor a šľahajte ďalšie 2 minúty.
- Potom za stáleho miešania pomaly vlievajte mlieko a nakoniec pridajte preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Túto zmes potom nalejte na iný plech s rovnakou veľkosťou, vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12 minút.
liatie krému na plech - Na jablčnú náplň zbavte jablká jadrovníka a nakrájajte ich na kocky.
- Vložte ich do hrnca a pridajte k nim cukor a škrob. Na miernom plameni premiešavajte, kým sa všetok cukor nerozpustí.
- Potom prilejte jablkový mušt a nechajte pod pokrievkou variť, kým jablká nezmäknú. Približne 15 minút.
- Potom jablká sceďte a položte ich na upečený korpus (1. vrstva). Potrite ich trochu vyvarenej šťavy.
- Upečený krémový plát (2.vrstva) pokvapkajte jablčnou šťavou a touto stranou ho položte na jabĺčka.
- Potom ju potrite jablčnou šťavou aj z druhej strany. Na krémovú vrstvu si mlieko nalejte do hrnca a začnite zahrievať.
- K nemu vmiešajte rozšľahané vajcia, škrob a cukor. Miešajte tak dlho, pokiaľ krém nezhustne.
- Teraz už len zostáva smotanový krém naliať na koláč a uhladiť stierkou do roviny.
- Všetko potom zasypte bohatou vrstvou kakaa preosiateho cez sitko.
- Dezert môžete dať vychladiť do chladničky, bude sa lepšie krájať.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Hodí sa nám vždy ku všetkému: Vynikajúci letný, chutný šalát z červenej repy s vajcami, syrom a majonézou!
Letné karbonátky z rúry, z ktorých som nepribrala asi ani gram: Lahodná chuť a žiadne kilečko navyše!