Babičkina víkendová klasika: Jablkové “ TIRAMISU“ Dobrota, ktorú len tak niečo neprekoná!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné jablkové tiramisu, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • 290 g  hladkej múky
  • 130 g cukru
  • 200 g masla
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 žĺtky
Ingrediencie na 2. vrstvu
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 50 ml mlieka
  • 80 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového cukru
Ingrediencie na jablčnú náplň
  • 5-6 jabĺk
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • 300 ml jablčného muštu

Ingrediencie na krém

  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica škrobu
Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na prvú vrstvu si v miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridajte zmäknuté maslo a rukami premiešajte, kým vám nevznikne drobivé cesto. Potom do neho ešte zapracujte tri žĺtky.
  2. Plech o veľkosti 30×24 cm vyložte papierom na pečenie. Cesto rukami rovnomerne rozprestrite a vytvorte placku s nízkymi okrajmi. Upečte ho v rúre na 170 ° C, približne 20 minút, kým nezíska peknú farbu.
  3. Na druhú vrstvu si vyšľahajte vajcia do svetlej peny. Potom pridajte cukor a šľahajte ďalšie 2 minúty.
  4. Potom za stáleho miešania pomaly vlievajte mlieko a nakoniec pridajte preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  5. Túto zmes potom nalejte na iný plech s rovnakou veľkosťou, vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12 minút.
    liatie krému na plech
  6. Na jablčnú náplň zbavte jablká jadrovníka a nakrájajte ich na kocky.
  7. Vložte ich do hrnca a pridajte k nim cukor a škrob. Na miernom plameni premiešavajte, kým sa všetok cukor nerozpustí.
  8. Potom prilejte jablkový mušt a nechajte pod pokrievkou variť, kým jablká nezmäknú. Približne 15 minút.
  9. Potom jablká sceďte a položte ich na upečený korpus (1. vrstva). Potrite ich trochu vyvarenej šťavy.
  10. Upečený krémový plát (2.vrstva) pokvapkajte jablčnou šťavou a touto stranou ho položte na jabĺčka.
  11. Potom ju potrite jablčnou šťavou aj z druhej strany. Na krémovú vrstvu si mlieko nalejte do hrnca a začnite zahrievať.
  12. K nemu vmiešajte rozšľahané vajcia, škrob a cukor. Miešajte tak dlho, pokiaľ krém nezhustne.
  13. Teraz už len zostáva smotanový krém naliať na koláč a uhladiť stierkou do roviny.
  14. Všetko potom zasypte bohatou vrstvou kakaa preosiateho cez sitko.
  15. Dezert môžete dať vychladiť do chladničky, bude sa lepšie krájať.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Hodí sa nám vždy ku všetkému: Vynikajúci letný, chutný šalát z červenej repy s vajcami, syrom a majonézou!

Letné karbonátky z rúry, z ktorých som nepribrala asi ani gram: Lahodná chuť a žiadne kilečko navyše!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.