Babičkina tvarohová maškrta s jablkami dostala celú rodinu: Výborný koláčik, ktorý ulahodil všetkým!

Dnes sme si pre vás pripravili perfektnú maškrtu pre celú rodinu.

Túto tvarohovú dobrotu s jablkami sme si u nás okamžite zamilovali.

Uvidíte, že vás bude chutiť a že sa k receptu zas vrátite 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 jablká
  • 5 vajec
  • 250 gramov krupicového cukru
  • 200 gramov masla
  • 400 gramov mäkkého tvarohu
  • 450 gramov polohrubej múky
  • 10 g  kypriaceho prášku do pečiva

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si vo väčšej mise vyšľahajte vajcia spolu s krupicovými cukrom do peny. Potom si v malom hrnčeku pomocou mikrovlnky rozpustite maslo, nechajte chvíľu vychladnúť a zapracujte ho do vaječnej peny. Nakoniec do misy prisypte aj polohrubú múku, kypriaci prášok, pridajte aj mäkký tvaroh a vypracujte mixérom hladké a polotekuté cesto.
  2. Vezmite formu na koláč, vysteľte ju papierom na pečenie a vlejte do nej všetko pripravené cesto, ktoré rovnomerne rozprestrite. Ďalšou fázou je príprava jabĺk. Tie si olúpte, odstráňte jadrovníky a pokrájajte ich na tenšie plátky, ktoré navrstvite na povrch tvarohového cesta.
  3. Cesto s jablkami potom dajte piecť do rúry na 40 minút pri 180 stupňoch Celzia. Ideálne je, keď rúru budete mať predhriatu. Upečený koláč nechajte vychladnúť a posypte ho na záver práškovým cukrom.
  4. Podávať zákusok môžete buď s kyslou smotanou, alebo kopčekom vyšľahanej smotany. Bude ale skvostný aj len tak samotný so šálkou obľúbenej kávy, alebo čaju. Ak máte radi škoricu, môžete ňou jablká pred pečením koláča posypať spolu s cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sroki.net/srok-hraneniya-biskvita

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.