Babičkina tradičná maškrta, lepšia ako z cukrárne: Čokoládová dobrota s orechmi!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Ku káve sa hodí perfektne a pripravíte ju raz-dva.

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že si ju zamilujete vy aj celá Vaša rodina.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na polevu 

  • 2 lyžice krupicového cukru,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 2 lyžice plnotučného mlieka,
  • 50 g masla,
  • 0,5 hrnčeka vlašských orechov.

Na jednu vrstvu cesta budete potrebovať (celkovo budú potrebné 2 vrstvy):

  • 4 lyžice krupicového cukru,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 3 lyžice múky ˇhladká
  • 1 polievkovú lyžica zemiakového škrobu,
  • 1 balenie prášku do pečiva,
  • 1 vajce,
  • 5 lyžíc plnotučného mlieka
  • 3 lyžice oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do zmesi pridajte múku, nasypte zemiakový škrob a prášok do pečiva. Vypracujte hladké a vláčne cesto bez hrudiek po pridaní mlieka a rastlinného oleja.
  2. Zmes nalejte do menšej silikónové formy na pečenie s rozmermi približne 20 x 20 cm. Pekáčik vložte do  rúry na 180 ° C asi 20-25 minút.
  3. Formu umyte, osušte a vypracujte druhú časť cesta rovnakým spôsobom a opäť upečte.
  4. Medzitým si pripravte polevu. Rozpustite maslo v kastróliku, pridajte doň cukor, kakao a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Priveďte čokoládovú zmes k varu a varte 1-2 minúty, potom odstavte.
  5. Orechy nastrúhajte nadrobno alebo nasekajte nožom, kôpku rozdeľte na polovice. Pripravte si upečené vrstvy cesta. Polovicu polevy nalejte na spodnú vrstvu, posypte orechmi. Položte na nudruhú vrstvu, opäť natrite zostávajúcou polevou a dozdobte nasekanými orechmi.
  6. Tortu dajte chladiť do chladničky aspoň na 30 minút, aby poleva stuhla.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.gastronom.ru/recipe/50057/bystryj-shokoladnyj-tort-s-orehami-i-shokoladnoj-glazuryu

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.