Zapekané pokrmy sú vynikajúce a všeobecne obľúbené. Rýchla a nenáročná príprava spoločne s jednou z najzdravších foriem úpravy jedla dáva vzniknúť vynikajúcemu, lahodnému pokrmu pre celú rodinu.
Pokiaľ máte radi kombináciu mäso a kapusta, ktorá je veľmi typická pre slovenskú kuchyňu všeobecne, určite si tento recept zamilujete. Stačí všetko zmiešať, vložiť do zapekacej misky a nechať rúru, aby sa postarala o zvyšok.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 kg kyslej kapusty
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 200 g údenej slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 300 g ryže
- 1 lyžička sladkej červenej papriky
- soľ, korenie
- 100 g údeného syra
- 200 ml kyslej smotany
Takto budeme v recepte postupovať:
Kapustu zalejte vodou, uvarte a potom preceďte. Uvarte tiež ryžu. Slaninu a cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na panvici. Pridajte mleté mäso a dochuťte. Vložte ryžu, kapustu a mäsovú zmes do zapekacej misky a na povrch nalejte smotanu zmiešanú s korením. Zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 160 stupňoch. Po vychladnutí podávajte.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: humormagazin.com