Babičkina “RÝCHLO-BÁBOVKA” z kefíru: Jemná ako perinka!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne rýchly a hlavne jednoduchý recept, ktorý si zamiluje každý.

Chutí naozaj dokonale a už po prvom súste sme si ju zamilovali.

Pripravte si ju podľa tohto tradičného receptu a uvidíte, že si celá rodina bude pochvaľovať!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2,5 lyžice múky
  • 1 polievková lyžica kefíru
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 100 g hrozienok alebo kúsky čokolády
  • 1 polievková lyžica masla
  • 10 g prášku do pečiva
  • ½ lyžičky vanilkovej esencie alebo vrecúško vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Dajte si predhriať rúru na 180 ° C a vymažte si tortovú formu,.
  2. Do misy dajte vajíčka a kefír a dôkladne ich vyšľahajte do hladkej hmoty. Potom za stáleho miešania prisypávajte najprv vanilkový cukor a prášok do pečiva a potom pomaly aj múku a na koniec hrozienka či iné plnivo podľa vášho výberu. Skvelé sú kúsky drvenej čokolády, nám najviac chutí biela čokoláda!
  3. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Teraz už len nalejte cesto do vymastenej a múkou či strúhankou vysypanej formy a dajte piecť do predhriatej rúry na 30 – 35 minút. Či je správne upečená vyskúšajte zapichnutou špajdlou. Ak jej povrch bude lepivý a mokrý, treba cesto ešte dopiecť. Ak je suchý, môžete dobrôtku vybrať z rúry.
  5. Nakoniec nechajte vychladnúť, formu otočte hore nohami a na jej povrch položte utierku namočenú do studenej vody. Tá pomôže koláč rýchlejšie schladiť a ľahšie vyklopiť z formy.
  6. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sovet-ok.ru/pirog-na-kefire-za-5-minut-dlya-xozyaek-kotorye-cenyat-bystrye-i-vkusnye-recepty-nikakoj-lishnej-vozni/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.