Babičkina pravá „VÍKENDOVKA“ ,mramorová bábovka, jemná ako pavučinka!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na klasickú a výbornú maškrtu, ktorá sa nikdy nezunuje.

Reč je o klasickej babičkinej bábovke, na ktorú sme sa vždy tešili celá rodinka.

Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že si ju zamilujete.

Reklamy

Dobrota!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajíčka
  • 250 gramov práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 mililitrov smotany na šľahanie
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaového prášku
  • 100 gramov čokolády
  • trochu slnečnicového oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v mise rozmiešame vajcia s cukrom do peny. Potom prilejeme do zmesi smotanu na šľahanie a vanilkový cukor. Na záver do cesta pridáme aj preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva. Vypracujeme metličkou, alebo mixérom hladké a polotekuté cesto.
  2. Vezmeme si formu na bábovku a vymažeme ju maslom a vysypeme strúhankou, alebo kokosom. Do formy vlejeme asi ¾ pripraveného cesta a do zvyšnej štvrtiny vsypeme kakaový prášok. Vytvoríme si  kakaovú hmotu, ktorú následne rovnomerne vlejeme na vanilkové cesto.
  3. Bábovku dáme piecť do rúry na 35 minút pri 180 stupňoch Celzia. Ideálne bude, keď si rúru pred tým predhrejeme. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a prikvapneme k nej pár kvapiek slnečnicového oleja. Potom bábovku polevou prelejeme a necháme aspoň dve hodiny stuhnúť. Môžeme dať maškrtu aj do chladničky.
  4. Ak máte radi kokos, je možné polevu posypať ešte kokosom.
  5. Existuje mnoho ďalších variantov, ako bábovku vylepšiť, napríklad do cesta pridať sušené, alebo čerstvé ovocie, pomleté orechy a podobne.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com/recept/babovka-d67b1738-6435-11eb-b708-0242ac1200bc

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.