Babičkina orechová maškrta: Celá rodina si ju vždy vychvaľuje!

Práve v taký deň je lepšie sa doma pred nepekným počasím schovať a vychutnať si príjemný deň v suchu.

Také chvíle sa najlepšie trávia s knihou, alebo dobrým filmom. Iste Vám zdvihne náladu tiež sladký zákusok. Skúste si pripraviť nadýchaný orechový zákusok podľa tohto receptu a určite si na ňom veľmi pochutnáte.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 5 bielkov
  • 200 g cukru
  • 160 g orechov
  • 180 g múky/ hladká
  • štipka soli

Zloženie krému:

  • 5 vaječných žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 2 lyžice múky/ hladká
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • strúhaná čokoláda

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte orechy s múkou. Vyšľahajte z bielkov s cukrom a soľou tvrdú penu a zmiešajte ju s orechovou zmesou. Cesto nalejte na plech s papierom na pečenie, ktorý je potretý olejom. Pečte v rúre o 170 stupňoch asi 40 minút. Pretože v ceste nie je prášok na pečenie, neotvárajte dvere rúry pri pečení. Nechajte ho vychladnúť v plechu, potom ho nakrájajte na 4 kusy, aby ste získali 4 vrstvy.
  • Krém: nalejte mlieko do misky, pridajte vaječný žĺtok, cukor, múku, vanilku a zamiešajte. Začnite s varením zmesi pomaly, neustále miešajte, akonáhle získa krémovú konzistenciu, vyberte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
  • Potom zostavte tortu: Prvá vrstva cesta-vrstva krému a opakujte, kým nebude navrchu posledný kus cesta. Môžete tortu dozdobiť šľahačkou a posypať strúhanou čokoládou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.