Babičkina „Oravská klasika“: Mleté mäsko s kapustou, paradajkovým pyré, cesnakom s tou najlepšou chuťou!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočnú dobrotu, ktorú sme si zamilovali.

Ak teda hľadáte inšpiráciu , čo tentoraz rodinke pripraviť dobrého, s týmto receptom nešliapnete vedľa.

Naopak zaručene uspejete, keďže ide o poriadne sýte jedlo plne chuti.

Reklamy

Mleté mäso, dochutené korením a zapečené v kapuste je skvelé so zemiakmi, ryžou či inú prílohou, ktorú máte najradšej.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 hlava (1,5 kg) kapusty
  • 2 malé škatuľky z paradajkového pyré
  • 100 g ryže
  • 1 vajce
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžica mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 2 lyžičky soli

Takto budeme postupovať:

Zmiešajte mleté ​​mäso s paradajkovým pyré, paprikou, drveným cesnakom, nakrájanou cibuľou, ryžou, vajcom a soľou.

Vytvorte 8 guličiek. Kapustu rozdeľte na jednotlivé listy a do každého listu zabaľte jeden kus mäsa. Nakrájajte druhú cibuľu a opražte ju na rozpálenom oleji na panvici. Pridajte druhé paradajkové pyré a zostávajúcu nakrájanú kapustu.

Dochuťte korením a pridajte zabalené mäso v kapuste. Prikryte pokrievkou a duste, kým nebude mäso pripravené.

Podávajte s vhodnou prílohou.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.